fbpx

Három napon át ismét gasztrokultúrális csúcstalálkozó lesz Budapesten

Írta: Szerkesztőség - 2018 február 01.

Idén február 7-9. között ismét a Hungexpo Budapesti Vásárközpont ad otthont a világ egyik legnagyobb Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa szakkiállításának. A Sirha Budapesten az élelmiszeripar, sütő- és cukrászipar, szálloda- és vendéglátóipar, a gasztronómia, valamint a csomagolóipar legújabb trendjei és technológiáinak bemutatása mellett számos szakmai versenyt és fórumot rendeznek.

A Sirha Nemzetközi Hálózat tagjaként megrendezett kiállítás a hálózat legnagyobb eseménye (a lyoni alapító rendezvény után), mely idén tovább növekedett, a Magyar Pékszövetséggel és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével történt együttműködés eredményeként már két pavilonban (A és G) várja a szakembereket. Az új pavilon megnyitása miatt a belépési rendszer is változik a kiállításon, 2018-ban az F pavilonon keresztül lehet bejutni az eseményre, melyet a III. kaputól lehet megközelíteni.

A 2018-as Sirha Budapest számos hagyományos és új programelemet tartalmaz. Itt rendezik meg a többi között a Bocuse d’Or magyar döntőjét. A legrangosabb nemzetközi gasztronómiai verseny hazai fordulóján az ország legjobb szakácsai mérkőznek meg, hogy részt vehessenek a 2018-as európai döntőn, majd a 2019-es lyoni Bocuse d’Or Világdöntőn.

Ugyancsak a budapesti esemény lesz a házigazdája a Sirha Budapest Desszert Versenynek, amelyen Kolonics Zoltán, a legelismertebb magyar kreatív cukrász szervezésében újra megmérkőznek egymással az ország legjobb cukrászai. A Hungexpo Zrt. és a Trade magazin idén harmadik alkalommal rendezi meg a Sirha Budapest Innovációs Termékversenyt, melyben a kiállítás témájához illeszkedő innovatív megoldásokat értékeli a szakmai zsűri. A nevezési kategóriák az alábbiak:

  • Élelmiszer és ital
  • Sütőipari-, és cukrászati termékek
  • Technológiák (konyhagépek, sütőipari berendezések, élelmiszeripari technológiák, higiéniai technológiák, szoftverek)
  • Szállodaipari termékek, bútorok, textilek, dekoráció, asztali teríték
  • Csomagolóipar és logisztika

Mindezek mellett lesz szálloda- és vendéglátóipari konferencia a szakmai szövetségek bevonásával, és újra jelentkezik a Future Store is.

Sirha 2018, az újdonságok jegyében

Megrendezésre kerül az International Catering Cup elnevezésű verseny hazai döntője, amelyen a résztvevő csapatok számos képességükről adnak számot a szervezéstől kezdve a logisztikán át az ételek előkészítéséig és tálalásáig. Ugyancsak újdonság a Gasztrodesign2018 és a hozzá kapcsolódó kerekasztal beszélgetés, ahol szakemberek és érdeklődők vitatják meg a világ vezető szállodás és éttermes design trendjeit. A februári Sirha Budapest újdonsága lesz az Országos Közétkeztetési Szakácsverseny, ahol az indulók hazai alapanyagokat tartalmazó, előre meghatározott élelmiszerkosárból készítenek tradicionális ízeket képviselő ételeket, a modern gasztronómia jegyében.

„Ízleld meg a világot, formáld át az ízlésed!” címmel Magyarországon először kerül megrendezésre az Omnivore Budapest elnevezésű esemény, mely Franciaországból indult azzal a céllal, hogy kortárs konyha laboratóriumaként fórumot biztosítson a „Young Cuisine”-nek. Az Omnivore Budapest a METRO standján várja a szakembereket egy egész napos mesterkurzus sorozattal, mely során az ország leginnovatívabb séfjei tartanak 45 perces előadásokat, bemutatva a szakembereknek saját gasztronómiai látásmódjukat, és azokat a technikai megoldásokat, melyeket később a nézők is alkalmazhatnak munkájuk során.

Az Omnivore programját a http://sirha-budapest.com/omnivore-budapest oldalon találja.

Abban, hogy a Sirha ismét Budapestre költözik, nagy szerepe van a legnagyobb hazai és az egyik legjelentősebb regionális kiállítás szervező és lebonyolító cég, a Hungexpo Zrt. több évtizedes munkájának.

Összeállította: Kalmár Nárcisz