fbpx

A Hitachi új márkaneve: HiKOKI

Írta: Szerkesztőség - 2018 április 26.

2018 októberétől a Hitachi Koki által gyártott szerszámgépek márkaneve Hitachi-ról HiKOKI-ra (ejtsd: HaiKOKI) változik. Ezzel a cég új fejezetet nyit több mint 70 éves történetében.

A névváltozás a minőségi és innovatív szerszámgépek forgalmazásában semmilyen fennakadást nem okoz, több mint 450 modellből álló kínálatuk a 300 magyarországi márkakereskedőnél továbbra is hozzáférhető. A termékek ugyanazokból a japán gyárakból, ugyanolyan modell néven kerülnek ki, mint eddig – mondta György Tibor, a Hitachi Power Tools Magyarország cégvezetője.

Büszke vagyok arra, hogy a Hitachi márka Magyarországon egymás után háromszor, 2016-ban, 2017-ben és 2018-ban is elnyerte a Superbrands díjat. A japán minőség, megbízhatóság és innovatív technológia a névváltás után sem változik – tette hozzá.

A KKR pénzügyi befektető cég 2017 tavaszán vásárolta meg a korábbi anyacégtől, a Hitachi Koki Ltd. összes részvényét. – Ez kijelöli egy új korszak kezdetét, amire jól felkészültünk, és ami számos új lehetőséget nyit meg előttünk – hangsúlyozta Yasushi Fukui, a Koki Holdings Europe GmbH igazgatója, majd hozzátette: „a vállalat fel fogja használni a professzionális szerszámgépek kifejlesztése és gyártása terén szerzett több évtizedes tapasztalatát. A HiKOKI elkötelezett abban, hogy továbbra is azt a minőséget, teljesítményt és innovációt nyújtsa, amelyet a professzionális felhasználók elvárnak a cégünktől. Fenntartjuk növekedésünket és kihasználjuk az új lehetőségeinkből adódó előnyöket.”

Új függetlenség! Új lehetőségek!

Yasushi Fukui úgy látja, hogy a jövőben fontos lehetőségek nyílnak meg a japán szerszámgépgyártó cég számára.

A HiKOKI a Hitachi hagyományait fogja követni Európában és arra törekszik, hogy megfeleljen a különféle elvárásoknak és az európai szerszámgép piac igényeinek. A KKR-rel együtt a HiKOKI egyértelműen a további növekedésre fókuszál. Új lehetőségeket és szabadságot kíván biztosítani a vállalat számára e cél elérése érdekében. Európai partnereink és felhasználóink is élvezni fogják ennek a stratégiának az előnyeit. A növekedés érdekében egyedi termékeket fejlesztünk majd ki, olyan értékekkel, amelyek nyilvánvalók a vásárlók számára – hangsúlyozta a cég igazgatója.

Új név! Új innovációk!

A HiKOKI név az angol „High” (magas) szóból és a japán „Koki” kifejezésből ered, amely „ipari gépek”-et jelent. A „Hi” szócska az új márka víziójára, a technológiai és minőségi vezető szerepre utal. A hamarosan HiKOKI névre váltó Hitachi különösen három kulcsfontosságú erősségére büszke: a cég széles, technológiailag kimagasló fúrókalapács és bontókalapács választékára, a technológiailag vezető szögbelövőkre és az új Multi-Volt akkumulátor technológiára. A társaság elsőrendű célcsoportja az építőipari cégek és ipari felhasználók. Fúrókalapácsait és bontókalapácsait az ő számukra fejlesztette ki.

A Hitachi / HiKOKI cégre jellemző egyedülálló tulajdonság, hogy nem csupán akkus fúrókalapácsokat kínál szénkefementes motorral, hanem a hálózati gépeknél is felhasználja ezt a technológiát. A szénkefementes motorral hajtott fúrókalapácsok és bontókalapácsok lényegében nem igényelnek karbantartást, ami a hosszú, folyamatos üzemidőnek köszönhetően magas hatékonyságot eredményez az építkezéseken.

A cég szögbelövői az innovációk révén szintén kiemelkednek a versenytársak hasonló termékei közül. A Hitachi / HiKOKI cégnek sikerült ötvöznie a pneumatikus technológia és az akkus meghajtású gépek előnyeit. A cég új generációs szögbelövői integrált magas nyomású légsűrítővel vannak felszerelve, amely a működéséhez szükséges energiát egy akku csomagból kapja. Így az akkus gépek rugalmasságát és könnyű használatát nyújtják és olyan gyorsan és finoman működnek, mint a pneumatikus szögbelövők. Ez egyedülálló a piacon.

Ugyanez mondható el a cég új Multi-Volt technológiájáról is, amelyet 2018 májusában vezetnek be a piacra. A Hitachi / HiKOKI új generációs akkumulátorai 36 és 18 V-tal egyaránt üzemeltethetők. Méretük és tömegük olyan, mint a mostani 18 V-os akkuké. Az okos elektronika felismeri, hogy a csatlakoztatott készülék 18 vagy 36 V-os, majd annak megfelelően szabályozza a leadott energiát. A rugalmasság különösen a magas energia-tartományban hasznos. A 36 V- os gépek a 18 V-osokhoz képest fele akkora áramerősséget igényelnek, hogy elérjék ugyanazt a teljesítményt. A kisebb áramerősségnek köszönhetően az akkumulátor lassabban melegszik fel és hosszabb ideig tudja az energiaellátást biztosítani. Az új Multi-Volt technológia használható az összes magas energiaigényű akkus gép esetében.

Összeállította: Kalmár Nárcisz