fbpx

PANOTEC „Box on demand”, azaz kartondobozok gyártása igény szerint

Írta: Szerkesztőség - 2018 augusztus 03.

Az olasz PANOTEC olyan kartondobozgyártó rendszert dobott a piacra, melynek segítségével a becsomagolandó termékek, illetve áruk méretéhez pontosan igazodó kartondobozok állíthatók elő. A praktikus és környezetbarát technológiával időt, raktározási helyet, munkaerőt és nem utolsó sorban pénzt spórolhatunk.

A „box on demand” (azaz doboz igény szerint), egy adott időre egy pontosan megfelelő méretű doboz legyártását jelenti. Ezzel a fajta kartondoboz gyártással nincs szükség csomagolási menedzsmentre, nem kell a kész kartondobozokat raktározni, hiszen elég az éppen szükséges időben az adott áru(k) méretének megfelelő kartondobozt legyártani. Ha a becsomagolandó áruhoz képest a kartondoboz túl nagy, akkor még a töltőanyag ellenére is nagyobb az áru sérülésének veszélye. A pontosan méretre legyártott kartondobozokban a termékek nem tudnak csúszkálni, így az áru biztonságosan szállítható, ezzel karton- és töltőanyagot spórolunk, szállítási költséget takarítunk meg, sőt a visszáru szállításból adódó kellemetlenség és ebből eredő kárigény is kivédhető.

Egy szkenner-asztal és vonalkód-leolvasó segítségével a becsomagolásra váró térmék(ek)ről méretet veszünk, majd kiválasztjuk a kívánt doboztípust. Ezek az adatok átkerülnek a dobozgyártógépbe, amely aztán legyártja a kívánt dobozt. A méretvételt egy szkennerkeret segítségével automatikus folyamattá is alakíthatjuk. A kartondobozgyártó gépek több típusban kaphatók, attól függően, hogy milyen méretű és mekkora mennyiségű dobozok gyártása szükséges. A gépek kartonívvel és leporelló kartonokkal is adagolhatók. Igény szerint ragasztó- és egyszínnyomógép is csatlakoztatható a rendszerhez. Az így készült kartondoboz azonnal készen áll a csomagolásra. A Panotec berendezéseket főleg olyan ügyfeleknek ajánljuk, akiknek változatos méretű és mennyiségű kartondobozokra van szükségük azonnali csomagolási igény esetére.

A részletekről érdeklődjön a Prosystem Print Kft.-nél: http://www.prosystem.hu