fbpx

Személyi változások a DAF igazgatótanácsában

Írta: Kalmár Nárcisz - 2018 augusztus 08.

Preston Feight, a DAF elnöke a PACCAR ügyvezető alelnökévé lépett elő, míg Harry Wolters, a DAF eddigi európai értékesítési igazgatója a DAF Trucks elnökeként és a PACCAR alelnökeként folytatja.

Preston Feight immár húsz esztendeje tagja a PACCAR kollektívájának, legutóbbi pozíciójában a PACCAR alelnökeként és a DAF Trucks elnökeként. Új beosztásában a PACCAR seattle-i székhelyén a DAF Trucks és a PACCAR Parts tevékenyégéért felel. Korábban gyártástervezési igazgatóként, főmérnökként, valamint az értékesítés és a marketing területén ügyvezetői asszisztensként tevékenykedett, míg 2015-ben a Kenworth Trucks ügyvezető igazgatójává nevezték ki.

Preston Feight a Northern Arizona University gépészmérnöki (B.S.) és a University of Colorado mérnökmenedzseri (M.S.) szakán szerzett diplomát, illetve bejegyzett hivatásos mérnök (P.E.). 2017-ben az Európai Autógyártók Szövetsége (European Automobile Manufacturers’ Association; ACEA) Haszonjármű-bizottságának elnöki pozícióját töltötte be.

Harry Wolters 22 éve dolgozik a PACCAR vállalatnál, mostani kinevezését megelőzően európai étékesítési igazgatóként. DAF-pályafutása során tehergépkocsi-gyártásellenőri, logisztikai fejlesztési igazgatói és operatív logisztikai igazgatói pozíciót töltött be, majd az eindhoveni teherautógyár igazgatójaként, humánerőforrás-vezetőként és ügyvezető igazgatóként is tevékenykedett. Harry Wolters a University of Eindhoven műszaki business-menedzsment (M.A.) diplomájának birtokosa, 2017-ben pedig a Stanford Executive Program résztvevője.

A személyi változások szeptember 1-jével lépnek hatályba.

Preston Feight, a DAF elnöke a PACCAR ügyvezető alelnökévé lépett elő, míg Harry Wolters, a DAF eddigi európai értékesítési igazgatója a DAF Trucks elnökeként és a PACCAR alelnökeként folytatja

Összeállította:
Kalmár Nárcisz