fbpx

Tovább folytatódik a Nagoya és a Dreher együttműködése

Írta: Szerkesztőség - 2018 október 18.

A Nagoya-cégcsoporthoz tartozó Cola Trans Kft. csaknem 3 éve biztosít munkaerőt az anyagmozgatógép-flotta üzemeltetéséhez a Dreher Sörgyárak Zrt. számára. A Cola Trans Kft. tavaly óta nemcsak a gépeket, hanem a munkaerőt is vállalkozási szerződés keretében bocsátja rendelkezésre az éves szinten mintegy 450 ezer raklapos volumen mozgatására.

 

Magyar-japán sörgyár, magyar-japán targoncával

Az öt évre kötött szerződés keretében a Cola Trans Kft. 21 darab TCM FGE30-E1 típusú, 3 tonnás ellensúlyos, fülkével és a kötelező biztonsági felszerelésekkel ellátott, gázüzemű, duplavillás adapterrel felszerelt gépekkel végzi a teljes körű anyagmozgatást, illetve a termelésellátást.

– Teammunka eredményeként sikerült a pályázatban szereplő elvárásoknak mindenben megfelelő megoldást szállítani a 164 évvel ezelőtt, 1854-ben alapított sörgyár számára, amely egyébként Magyország első sörgyára volt. Az alapító Dreher Antal valószínűleg nem gondolta, hogy 160 év múlva a gyár japán tulajdonba kerül. Örömteli, hogy az 1949-ben alapított TCM, mely japán első anyagmozgatógép-gyára és a Dreher Sörgyárak Magyarországon talált egymásra, a 100%-ban magyar tulajdonú Nagoya cégcsoport révén – mondta a gépflotta átadásán Horváth Béla, a Nagoya Kft. ügyvezetője. Hozzátette: a Cola Trans Kft. komplett anyagmozgatási megoldásaival nyújt versenyképes szolgáltatásokat a hazai piacon. A cég ügyfelei számára nagy előny jelent, hogy gép és humánerő tekintetében a Cola Trans mindig a mindenkori piaci folyamatokhoz igazodva biztosít erőforrást. – Egy hagyományos targoncabérleti konstrukcióban a nem használt eszközökért is fizetni kell, illetve csúcsszezonban többlet munkaerőt kell alkalmazni. A Cola Trans Kft. szolgáltatása révén viszont ezeket a problémákat át lehet hidalni a szinergiák kihasználásával. Mivel az italforgalmazásban a nyári szezonban realizálódik a bevétel nagy része, a gumiabroncs-kereskedelemben a csúcsszezon pedig éppen ellentétes, így optimálisan át tudjuk csoportosítani az erőforrásokat a két szegmens kiszolgálására, mivel mindkét területen jelen vagyunk – emelte ki Horváth Béla.

 

Ezt nyeri a sörgyár a Nagoya partnereként

A Dreher Sörgyárak a TCM rendkívül rugalmasan használható Vehicle and Operation Management (VOM) targoncaflotta-menedzsment rendszerét is alkalmazza a most üzembe állított flottához, amely teljes körű rálátást biztosít az üzemelő gépparkra, illetve a targoncakezelőkre. A VOM-rendszer a felhasználók egyedi igényei szerint konfigurálható, valamint alkalmazható már működő, akár vegyes típusú gépekből álló flotta esetén is. A VOM-rendszerben többek között elérhetők az ütközésekre vonatkozó jelentések, biztosítható a zónák szerint beállított automatikus sebességkorlátozás kontrollja, továbbá a szervizelési és karbantartási ütemtervek nyilvántartása, és ezek előzetes jelzése is automatizált. A TCM rendszerével az anyagmozgató gépek kezelése hatékonyabbá válik, miközben csökken a targoncákban keletkező károk, illetve az anyagmozgatás során okozott balesetek száma. A NAGOYA cégcsoport a jövőben is arra törekszik, hogy ügyfelei számára a legköltséghatékonyabb szolgáltatást nyújtsa, a mindenkori piaci igényeknek megfelelően.

www.nagoya.hu