fbpx

Idén 20 éves a Box Print – FSD Packaging Kft.

Írta: Kalmár Nárcisz - 2018 december 11.

A cég két, magyar tulajdonú csomagolóanyagokat gyártó nyomda erőforrásait és összesen 33 évnyi tapasztalatát egyesíti. A Box Print Kft. 2016 nyarán szerzett többségi tulajdonrészt az FSD Packaging Kft.-ben, később az FSD Packaging beolvadt a Box Printbe. A jubileum alkalmából Fazekas Attila ügyvezetővel beszélgettem.

Lassan itt az év vége. Mit mondana a 2018-as évükről?

– Az idei év több szempontból is arról szólt, hogy a jövedelmezőbb területek felé irányítsuk a figyelmünket. Ennek a folyamatnak a részeként profiltisztást és szervezeti átalakítást hajtottunk végre, újabb lépéseket tettünk a lean vállalatirányítás felé, és a két telephely összehangolt működését segítendő, fejlesztettük az informatikai rendszerünket.

Azt látjuk, hogy ma már nem cégek versenyeznek a megbízók kegyeiért, hanem stratégiai partnerek hálózatai, más hasonló hálózatokkal. A teljes ellátási láncban kell gondolkodnunk a csomagolási piacon belül is. Erős stratégiai szövetségeket tudnak alkotni egyes területek specialistái, cserébe együtt képesek sokkal rugalmasabb, innovatívabb szolgáltatásokat biztosítani. A Box Print – FSD Packaging üzleti filozófiája is ez: folyamatosan építjük a stratégiai kapcsolatainkat más csomagolóipari cégekkel, hogy egyedi megoldásokat tudjunk nyújtani a megbízóknak.

Egyre több környezetbarát megoldás fejlesztésére vagy gyártására kapunk felkérést, ilyen igények megoldásán folyamatosan dolgozunk alapanyag- és segédanyag-beszállítóinkkal.

Miből áll jelenleg a cég portfóliója?

– A cég szokatlanul széles termék szortimenttel rendelkezik: bliszterkartonok, faltkarton csomagolóanyagok, ofszet kasírozott dobozok, POS és POP termékek fejlesztésével és kivitelezésével is foglalkozunk. Elsősorban az FMCG szektornak, valamint mezőgazdasági és ipari gyártócégeknek szállítunk különböző csomagolóanyagokat.

Milyen szolgáltatások közül választhatnak a megrendelők?

– Közepes vagy nagy példányszámban a Heidelberg XL 105 típusú 5 szín + lakkos nyomdagéppel valósítjuk meg megbízóink elképzeléseit. Kis példányszámban, digitális technológiával szinte bármilyen felületre vagy anyagra képesek vagyunk nyomtatni. Legyen szó papírról, fáról, műanyagról vagy üvegről, csekély költség és szűk határidő mellett. Az íves termékeket automata stancológépen metsszük ki. Termékeinket igény szerint lakkozva (és/vagy bliszterlakkozva), ragasztva, ipari felhasználáshoz kiszerelve szállítjuk partnereinknek. A kinyomtatott kartonok és papírok feldolgozását automata ívkasírozó géppel, valamint több különböző méretű és típusú automata és félautomata kimetsző- és hajtogató-ragasztó géppel végezzük. A 2017-ben beszerzett kasírozógépünk óránként akár 10.000 ívet pozícionál és ragaszt meg, ezzel jelentősen növelve a doboz- és displaygyártás hatékonyságát és az üzem áteresztőképességét. Teljesítményével Európában is újdonságnak számít: megvásárlásakor ez volt a kontinensen a harmadik ilyen gép.

Cégünk komoly VMI/SMI tapasztalatokkal rendelkezik. Ha az értéklánc megköveteli, készek vagyunk helyi raktározási szolgáltatásokról és konszignációról is tárgyalni a nagyobb rugalmasság érdekében.

Melyik megbízásra a legbüszkébbek?

– A Körösladányban és Dunaharasztiban készülő termékeink a világ 45 országában megtalálhatók az áruházak polcain. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a Bruce Willis-szel készült HELL reklámfilm kampány sikerében a mi munkánk is benne van. A Box Print – FSD displayeket és exkluzív ajándékdobozokat gyártott a HELL-nek. Munkánkat a szakma is elismerte: a HUNGAROPACK Magyar Csomagolási Versenyen az Élelmiszer magazin egyik különdíját nyerte egy, a kampányhoz kapcsolódó display koncepciónk. Valamint az egyik üzemünkben egy éven keresztül átlag napi 1 millió bliszter csomagolást gyártottunk le megbízóinknak – reklamáció nélkül.

Ha 20 évet előreugorhatnánk az időben, minek örülne?

– Ha 20 év múlva egy kreatív, magasan kvalifikált és jó hangulatú csapat tervezne kiváló, környezetbarát termékcsomagolásokat Európa-szerte több high-tech üzemben, akkor tökéletesen elégedett lennék.

Összeállította:
Kalmár Nárcisz