fbpx

Indul a HUNGAROPACK Magyar Csomagolási Verseny

Írta: Szerkesztőség - 2019 március 26.

Hungaropack 2019

Magyar Csomagolási Verseny

A Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség 2019-ben 36. alkalommal hirdeti meg a Csomagolási Világszövetség (WPO) által nemzeti rendezvényként elismert HUNGAROPACK Magyar Csomagolási Versenyt.

A nemzeti esemény célja: – a magyar csomagolóipar fejlődésének önzetlen segítése, – fórum teremtése az új fejlesztésű csomagolóanyagok, csomagolóeszközök és csomagolási segédanyagok, valamint csomagolási megoldások hazai megismertetésének és elterjesztésének elősegítésére, – a fejlesztésben közreműködők számára szakmai elismerés és megbecsülés kifejezése. A verseny alkalmat nyújt a magyar csomagolóipar fejlettségének, felkészültségének nemzetközi szintű megmérettetésére is, miután a verseny szervesen kapcsolódik a Csomagolási Világszövetség (WPO) WorldStar versenyéhez.

A HUNGAROPACK 2019 két kategóriában kerül lebonyolításra:

– I. Fogyasztói, valamint gyűjtőcsomagolás,
– II. Szállítási csomagolás. Mindkét kategóriában pályázni lehet a 2017. június 1. és 2019. május 17. között sorozatgyártási technológiával előállított, illetve rendszeres forgalomba bevezetett:

a) terméket tartalmazó kész csomagolással (beleértve a promóciós, az ajándék-, a bemutató- és a csoportcsomagolásokat is), annak forgalomba hozott formájában, tehát a szükséges jelölésekkel ellátva, továbbá

b) csomagolóanyaggal, amennyiben az közvetlenül felhasználható termékek burkolására, egységbefogására, díszítésére vagy a külső hatások elleni védelemre (pl. fóliák, fóliatársítások stb.),

c) csomagolóeszközzel (pl. doboz, zacskó, láda, palack stb.), amelyekből önállóan vagy szükség szerintd) csomagolási segédanyaggal (párnázóanyagok, záróelemek, címkék, rakodólapok stb.) alakítható ki a csomagolás.

A nevezések beérkezési határideje: 2019. május 17.

A mintadarabokat a Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség címére (1113 Budapest XI., Bartók Béla út 152. VI. 613. szoba) kérjük megküldeni. A verseny ünnepélyes eredményhirdetésére várhatóan 2019 októberében, a CSAOSZ által szervezett díjátadó keretében kerül sor.