fbpx

Az új MiR1000 robot akár 1 tonnát is elszállít

Írta: Csomor Zsolt - 2019 április 10.

A piacvezető Mobile Industrial Robots (MiR) vállalat legnagyobb autonóm mobil robotja (AMR) képes egy tonnát is megemelni. A felhasználók továbbá mostantól mesterséges intelligenciát is adhatnak MiR AMR-jeiknek.

A Mobile Industrial Robots az Automate 2019 Kiállítás és Konferencián bemutatta a MiR1000-et, a piacvezető vállalat legnagyobb autonóm mobil robotját (AMR). A MiR1000 automatikusan felveszi, szállítja, és leteszi az akár egy tonnát is nyomó raklapokat és egyéb nehéz súlyokat még dinamikus körülmények között is. A 2018-ban piacra dobott MiR500-hoz hasonlóan a MiR1000 is együttműködő, biztonságos és rugalmas alternatíva a gyárterületen mozgó, potenciálisan veszélyes és drága villástargoncákra. A MiR további iparági újítást is bevezet: mesterséges intelligencia (MI) képességekkel látja el összes AMR-jét a még fejlettebb tájékozódás érdekében.

A MiR100, MiR200 és MiR500 robotokat már több mint 45 országban alkalmazzák, többek közt olyan vállalatok, mint az Airbus, a Flex, a Honeywell, a Toyota, a Visteon, és a Hitachi. A Mir1000 segítségével tovább bővülnek a belső logisztika automatizálásában rejlő lehetőségek, különös tekintettel azok számára, akik nagyméretű elemeket kívánnak szállítani anélkül, hogy meg kellene változtatniuk az infrastruktúrájukat, mondta Thomas Visti, a MiR vezérigazgatója.

A MiR1000 és a további rendkívül rugalmas önálló robotjaink segítségével – amik közül egyik sem igényli az infrastruktúra újjáépítését vagy komoly programozói szakértelmet – a MiR kimondottan egyszerűvé tette szinte mindenfajta anyag szállításának optimalizálását.