fbpx

Sikerrel zárult a Logisztika Napja 2019

Írta: Csomor Zsolt - 2019 április 16.

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) 2012-ben csatlakozott először a Német Logisztikai Társaság (BVL) kezdeményezéséhez, „A Logisztika Napja” programsorozathoz. Az elmúlt években ez a rendezvény elengedhetetlen részévé vált a hazai logisztikai eseményeknek.

E jeles nap elsődleges célja, hogy a résztvevők megismerjék a szakma kulisszatitkait és bepillantást nyerhessenek a logisztika világába. Idén április 11-én került megrendezésre a programsorozat. A magyarországi események kezdeményezője és összefogója most is az MLBKT volt.

Idén 29 intézmény és vállalat csatlakozott a kezdeményezéshez, s közel 1000 látogató jelent meg országszerte a helyszíneken, olvasható az MLBKT oldalán. A programpaletta idén is lefedte az ellátási lánc teljes területét, így ki-ki megtalálhatta az érdeklődésének megfelelő szórakoztató ismeretszerzést, legyen szó raktározásról, szállítmányozásról, csomagolásról vagy anyagmozgatásról. A programok színességét tovább növelte a különböző iparágak jelenléte.

A délelőtt folyamán a résztvevők megismerhették az okos AGV megoldásokat, a hulladékkezelésben rejlő lehetőségeket, s látogatást tehettek egy smart factoryba, ahol testközelből tekinthették meg a valódi Ipar 4.0 fejlesztéseket. A szoftveres megoldások iránt érdeklődők megtapasztalhatták egy sofőrazonosító és minősítő rendszer gyakorlati alkalmazását, s képet kaphattak a valós idejű kommunikáció megvalósulásáról.

A később érkezők megtekinthették a kombináltfuvarozási folyamatok trimodális elosztó központjaként működő szolgáltató főhadiszállását, bepillantást nyerhettek a termékazonosítás és jelölés rejtelmeibe, s zárásként megszemlélhették a Cargo City fejlesztéseit. Vidéki oktatási intézmények környékbeli cégekkel is együttműködve, gépbemutatókkal, a jövő logisztikai megoldásaival és interaktív programok széles kínálatával várták az érdeklődőket.

Az idei Logisztika Napján – vélhetően a kínzó munkaerőhiány és az oktatásban háttérbe szorult gyakorlati tudás átadása okán – kiemelt szerep jutott a középiskolai diákoknak és a felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatóknak, hogy felkeltsék az érdeklődésüket a logisztikai szakma iránt.