fbpx

A Budapest Bank támogatja a környezettudatos és fenntartható ötleteket

Írta: Csomor Zsolt - 2019 április 25.

A Budapest Bank együttműködve a WWF Magyarországgal felméri ökológiai lábnyomát, valamint új „ökoszolgáltatásokkal is megjelenik a piacon. „Zöld” pályázatot indít a bank Jövőért Álmodók néven, ami környezettudatos, fenntartható projektötletek megvalósítását támogatja.

A Budapest Bank várja az innovatív ötleteket a Jövőért Álmodók pályázatára, amit magánszemélyek, civil szervezetek és vállalkozások részére hirdetett meg. A pályázat célja olyan példaértékű kezdeményezések támogatása, amik valós környezeti problémákra nyújtanak érdemi megoldást.

A bank két kategóriában, a szakmai zsűri értékelése és a közönség online szavazatai alapján ítél oda 1-1 millió forintot két pályázat megvalósítására. A kiírásra 2019. június 19-ig lehet online jelentkezni itt: https://jovoertalmodok.hu/.

A Budapest Banknál a környezetvédelmi elkötelezettség mostantól a kiemelt fenntarthatósági témák között szerepel. Számos eredményt felmutathat a bank az energiagazdálkodás terén, és hangsúlyosan teret adott a munkatársi kezdeményezéseknek. 2011-ben indult el a Zöld Iroda banki munkatársi kezdeményezés, ami aktívan formálja a vállalati kultúrát, a környezettudatos munkahely kialakítását és fejlesztését.