fbpx

A technológia jelentős változást hoz a logisztikában

Írta: Csomor Zsolt - 2019 április 15.

A GEFCO technológiai területen sem szeretne lemaradni a versenyben ezért tapasztalt szakemberrel erősíti innovációs csapatát: Valérie Floridia az Ötletgyár az új igazgatója.

Az Ötletgyár a GEFCO belső inkubátorháza, ami világszerte lehetőséget kínál a cég munkavállalóinak arra, hogy innovatív ötleteket dolgozzanak ki, és valósítsanak meg. Valérie Floridia 15 éves tapasztalatával erősíti a GEFCO csapatát. Olyan jelentős nagyvállalatoknál szerzett gyakorlatot Franciaországban, Németországban és az Egyesült Államokban, mint például a Renault és az EDF.

A GEFCO Ötletgyár igazgatójaként Valérie felelős az új ötletek támogatásáért és azok működőképes projektekké való átalakításáért. Az Ötletgyár 2018-as megalapítása óta egész éven át várja az innovatív gondolatokat és projekteket a munkavállalói csapatoktól. A legjobb ötletek közül belső szakértőkből álló bizottság választja ki a megvalósításra szánt kezdeményezéseket. A kiválasztott csapatok ezután Párizsban, az Explorathon elnevezésű kétnapos eseményen mutatják be elképzeléseiket és fejlesztéseket, amelyek később az üzleti bővülést is elősegíthetik.

A GEFCO számos más innovációs kezdeményezést is támogat üzleti egységei megerősítésére és új piaci lehetőségek felkutatására. A vállalat meghatározó együttműködést alakított ki a startupokat támogató Techstars szervezettel, és igyekszik erős partnerséget kiépíteni a vállalat számára fontos kulcsterületekre szakosodott induló vállalkozásokkal, hogy még magasabb szintre emelhesse az ügyfél-elégedettséget, és javíthassa a vállalat működési hatékonyságát. Az együttműködések során a cég olyan kulcsfontosságú területekre fókuszál, mint a közlekedési útvonalak optimalizálása, a nyomkövetési megoldások fejlesztése, az új adatszolgáltatások és adatkezelés automatizálása vagy a robotizálható folyamatok. Szintén a GEFCO innovatív tervei között szerepel a pénzügyi folyamat automatizálása, az új ügyfelek és beszállítók együttműködő integrálása, okos szerződésirányítás és intelligens chatbotok funkcióinak fejlesztése.