fbpx

Ilyen még nem volt: a Forma-E versenyautója Magyarországon

Írta: Csomor Zsolt - 2019 május 07.

A második generációs ABB Formula E versenyautó Magyarországon még nem látott e-mobilitási csúcstechnológiát vonultatott fel a Budapest belvárosában rendezett Nagy Futamon.

Az ABB FIA Formula-E háromszoros futamgyőztese, Jérôme D’Ambrosio volt az egyik sztárja a május elsejei Budapesti Nagy Futamnak, ahol a belga pilóta egy második generációs ABB Formula-E versenyautót vezetett a belvárosban.

Az ABB – ami névadója a világ első, teljesen elektromos hajtású autók számára rendezett Formula-E versenysorozatnak – az idei budapesti Nagy Futamra elvitte az egyik másodgenerációs, elektromos hajtású versenyautót. Magyarországon ez az első alkalom, hogy az ABB Formula-E bemutatta, hogy milyen lehetőséget kínál az e-mobilitás a fenntartható közlekedési megoldások terén. A jelenlegi bajnoki versenyszezonban a pilóták között ötödik helyen álló belga versenyző, Jérôme D’Ambrosio mutatta be Budapesten az ABB Formula-E párizsi futamáról érkező autó képességeit.

A versenyautó mellett az ABB villámtöltőit is láthatta a nagyközönség. A kiállítás egyik célja, hogy széleskörű párbeszédet kezdeményezzenek a közlekedés és a nagyvárosok jövőjét érintő aktuális témákról. A versenysorozat – amit az ABB névadó partnerként támogat – a legújabb innovációkat alkalmazó elektromos hajtású járműveket és alternatív energetikai megoldásokat vonultja fel világszerte a nagyvárosok központjában.

D’Ambrosio az egyik legtapasztaltabb pilóta a Formula-E versenysorozatban, eddig a 2014-ben útjára indított bajnokság minden egyes futamán rajthoz állt.