fbpx

Tisztán elektromos hajtású kamionokat adott át a DAF Trucks

Írta: Csomor Zsolt - 2019 május 13.

Két tisztán elektromos hajtásrendszerű nyergesvontatót adott át a DAF Trucks Németországban a Contargo társaságnak, ami a vezető nemzetközi Rhenus Group teljes tulajdonú leányvállalata.

A két CF Electric kulcsát Richard Zink, a DAF Trucks igazgatótanácsának az értékesítés és a marketing területeiért felelős tagja adta át Michael Viefersnek, a Rhenus Group igazgatótanácsi tagjának. A nyergesvontatók egyben a DAF Trucks széleskörű közúti tesztprogram hatodik és hetedik járműve is. A DAF CF Electric teherautók telephelye Duisburgban lesz, és a Contargo hagyományos járművekből álló flottájának részeként a helyi konténer-kiszállításban dolgoznak a jövőben.

A DAF CF Electric a nagyvárosi régiók 37 tonna szerelvény-össztömegig terjedő közúti fuvarozására – ahol egy- vagy kéttengelyes félpótkocsik használatosak – kifejlesztett, 4×2 hajtásképletű nyergesvontató. A 2018-as „Nemzetközi Év Teherautója” („International Truck of the Year 2018”) díjjal kitüntetett DAF CF sorozat műszaki alapjaira épül, s tisztán elektromos hajtásáról a VDL E-Power technikája gondoskodik. Az intelligens hajtásrendszer központi eleme a 210 kW teljesítményű elektromos motor, amit jelenleg 170 kWh összkapacitású lítiumion-akkumulátorblokk lát el energiával.

A DAF CF Electric hatótávolsága terheléstől függően mintegy 100 kilométer, ami kiválóan alkalmassá teszi a nagyvárosi régiók nagyvolumenű fuvarozására. Az akkumulátorok 30 perces gyorstöltési funkcióval is rendelkeznek, teljes feltöltésük pedig mindössze másfél órát vesz igénybe.