fbpx

Innovatív tehergépjármű gumiabroncsok a Goodyear-tól

Írta: Csomor Zsolt - 2019 május 20.

Az új KMAX GEN-2 és FUELMAX GEN-2 tehergépkocsi gumiabroncsok megnövelt futásteljesítményt és hatékony üzemanyag fogyasztást biztosítanak időjárástól függetlenül.

A Goodyear Total Mobility program legújabb elemeiként a Goodyear bemutatta új KMAX GEN-2 és FUELMAX GEN-2 közúti flották igényeire szabott tehergépkocsi-abroncsokat. A Goodyear Total Mobility program olyan egyedi, flottáknak szóló, teljes élettartamot végig kísérő szolgáltatáscsomag, amely elemei a professzionális szervizhálózat és további innovatív termékek és megoldások.

A régiók közötti és a távolsági szállítmányozással foglalkozó flottáknak szánt új termékek főbb előnyei a futásteljesítmény és az üzemanyag-hatékonyság. Az új termékeket kifejezetten úgy tervezték, hogy megfeleljenek a kimagasló futásteljesítményű gumiabroncsok iránti elvárásoknak: az abroncs teljes élettartama során minden időjárási körülmény melletti jobb tapadás iránti igénynek, valamint a változó terheléssel járó követelményeknek. Az új KMAX GEN-2 és FUELMAX GEN-2 termékcsalád a meglévő KMAX és FUELMAX termékeket váltja fel.

A KMAX és a FUELMAX termékcsaládot eredetileg 2013-ban vezették be a járműparkok üzemeltetési költségeinek csökkentésére. A KMAX GEN-2 és FUELMAX GEN-2 gumiabroncsok új generációja még több előnyt kínál az üzemanyag-hatékonyság, az adatkapcsolat és a – minden időjárási körülmény mellett – megnövelt futásteljesítmény terén, mondta David Anckaert, az európai haszongépjármű-abroncsokért felelős alelnök.

A kormányzott és meghajtott tengelyhez kifejlesztett Goodyear KMAX GEN-2 gumiabroncsok prémiumkategóriás futásteljesítményt biztosítanak, lehetővé téve a főként regionális szállítással foglalkozó járműparkok számára a gumiabroncs élettartamának optimalizálását és a kihívást jelentő útviszonyok leküzdését. A KMAX D GEN-2 termékcsalád átfogó előnyei közé tartozik az akár 25 százalékkal jobb négy évszakos teljesítmény, a 15 százalékkal nagyobb sérülésekkel szembeni ellenállás és az 5 százalékkal jobb üzemanyag-hatékonyság (mérettől és típustól függően), miközben továbbra is megtartja elődje, a KMAX kimagasló futásteljesítményét.

A kormányzott és meghajtott tengelyhez kifejlesztett Goodyear FUELMAX GEN-2 gumiabroncsok megnövelt futásteljesítménnyel, jó tapadással és mérsékelt zajkibocsátással kombinált, kimagasló üzemanyag-hatékonyságot biztosítanak a közúti szállítmányozással foglalkozó flották számára. A FUELMAX GEN-2 gumiabroncsok akár 10 százalékkal jobb futásteljesítményt, 30 százalékkal jobb négy évszakos teljesítményt és kisebb zajkibocsátást (mérettől és típustól függően), ugyanakkor a korábbi FUELMAX gumiabroncsokkal megegyezően magas szintű üzemanyag-hatékonyságot biztosítanak.