fbpx

Logisztikai központot avatott a DHL

Írta: Csomor Zsolt - 2019 június 05.

A DHL Global Forwarding – a Deutsche Post DHL Group légi és tengeri szállítmányozás specialistája – és a DHL Freight, Európa egyik vezető közúti fuvarozója múlt héten tartotta legújabb központjának nyitó ünnepségét a bécsi reptéren.

A legmodernebb technológiával ellátott logisztikai elosztó egyesíti a három üzletág erejét – közúti, légi és tengeri – elősegítve az Ausztrián és Kelet-Európán áthaladó szállítmányok kezelését és szállítását. A bécsi reptéren kialakított DHL raktár újabb fontos része a DHL Global Forwarding és Freight vállalatok számára, olvasható a DHL közleményében.

Egészen mostanáig a DHL Global Forwarding és a DHL Freight három különböző bécsi helyszínen tevékenykedett, most ezeket fogja össze az új épület. A DHL új bécsi központja magába foglal egy 3500 m2-es irodarészt, s mellette található két terminál közúti rakományok kezelésére, ami egyenként 12.000 m2. Továbbá két raktárt is kialakítottak: a DHL Global Forwarding részére 5000 m2, a DHL Freight számára pedign7000 m2 terület biztosított.

Az egészségügyi szektorban folyamatosan növekszik a logisztikai szolgáltatások iránti igény, ezért a DHL létrehozott egy nagyobb kapacitással rendelkező temperált részleget is, ahol 1200 m2 biztosítják a hűtős áruk tárolását.

A DHL hosszútávú célja, hogy a tengerentúlra irányuló szolgáltatásaikkal és azok kimagasló minőségével piacvezetők legyenek Európában. Ezért folyamatosan növelik és fejlesztik a már meglévő ellátási láncot, mondta Uwe Brinks, a DHL Freight vezérigazgatója.

A DHL központ kialakításánál és építésénél nagy hangsúlyt fektettek a fenntarthatóságra és az újrahasznosítható energiára Azért is volt fókuszban mindez, mert a Deutsche Post DHL Group egyik legfontosabb környezetvédelmi célkitűzése, hogy 2050-ig elérjék a zéró károsanyagkibocsátást. Ráadásul az új logisztikai egység megfelel a legmagasabb szintű TAPA biztonsági előírásoknak is (TAPA A).