fbpx

A megújult Continental SC20+ tömör abroncs

Írta: Szerkesztőség - 2019 július 13.

Az új SC20+ tömör targonca abroncs akár 20%-kal jobb futásteljesítményt nyújt, főleg kemény és érdes felületen mint az előd Energy+ kivitel, és fokozottan ellenáll a sérüléseknek. Az abroncs megörökölte elődje méltán híres alacsony gördülési ellenállását, így hatékonyság tekintetében kiemelkedő gumiabroncs. A futófelület jól bevált kialakítása, a lineáris csatornák és a nagy blokkok különleges kombinációján alapul, amely kiváló vonóerő-átadást eredményez bármilyen útfelületen. A mély mintázat kialakításnak köszönhetően utánvágásra ritkábban van szükség.

Az SC20+ az új alapanyag-keverékének köszönhetően rendkívül robusztus kialakítású és vágásálló. A különleges középső elasztikus gumirétegnek köszönhető alacsony gördülési ellenállás és ebből kifolyólag a kisebb melegedés azt eredményezi, hogy az abroncs jobban terhelhető, mint például: nagyobb sebesség, hosszabb távolság, nagyobb szállítható súly. A gördülési ellenállás fontos tényező az üzemanyagköltség tekintetében is. A hasonló abroncsokhoz viszonyítva 15-20%-kal kedvezőbb gördülési ellenállás energia-megtakarítást jelent a járműnél, ami egy másfél tonnás, két műszakban üzemelő targoncánál közel 50 ezer forint üzemanyag-megtakarítást jelent évente. Az abroncs emellett nagyon jó elasztikus tulajdonságokkal rendelkezik, ami igen komfortossá teszi és jelentősen kíméli a jármű futóművére ható terheléseket. Az abroncs gyártása az észak-németországi Korbach városban folyik így az európai gyártású termék, logisztikai szempontból gyorsan elérhető. A gyártástechnológia érdekessége, hogy teljesen automatizált, aminek köszönhetően a minőség állandó, és a gyártási költségek optimalizáltak. Az automatizált gyártási folyamat eredményeként a drótmag-betétek egy folytonos acélszálból kerülnek feltekercselésre, ami igen egyenletes nyomáseloszlást biztosít a felnire szereléskor, és biztonságosabbá teszi az abroncsot a hirtelen fékezéskor bekövetkező, felnin való megcsúszás ellen. SC20+ abroncs termékelőnyök összegzése:

  • Új SC20+ gumikeverék, nagy kopóréteg: akár 20%-kal nagyobb futásteljesítmény
  • Alacsony gördülési ellenállás: kisebb energia-felhasználás, kisebb melegedés, nagyobb terhelhetőség
  • Optimalizált abroncs szerkezet és mintázat kialakítás, nagy mintamélység: vezetési komfort, sima futás és egyenletes kopáskép, később igényel utánvágást
  • Európai gyártás, nagyfokú automatizáltság: gyors elérhetőség, állandó minőség