fbpx

Diszkont benzinkutakat nyithat hazánkban az OMV

Írta: Csomor Zsolt - 2019 július 23.

Az OMV csoport újabb diszkont töltőállomásokkal jelenne meg néhány Ausztriával szomszédos országban, köztük Magyarországon is.

Az osztrák olajcég Németország déli részén és Szlovéniában terjeszkedne, valamint belföldön is bővítene főként olyan helyeken, ahol az egységeket saját gyártású üzemanyaggal képes ellátni. Magyarország esetében az OMV schwechati olajfeldolgozójához közelebb eső Dunántúlon sejthető nagyobb terjeszkedés.

A diszkont egységek alkalmazottak és boltok nélkül működnek, ezért költség- és időhatékony tankolást kínálnak. Az OMV-nek Ausztriában mintegy 220 ilyen kútja található.

Diszkontrendszerben működnek az OMV Avanti nevű töltőállomásai, valamint a 100 százalékos OMV-leány FE-Trading által üzemeltetett töltőállomások, és kedvezményes áron árusítanak a Petrom márkájú kutak is.

Ha az OMV Magyarországon is az ausztriai gyakorlatot folytatja, akkor diszkont célra szóba jöhet az OMV nevén futó 21 Avanti töltőállomás, valamint az Aldival tavaly indított együttműködés kibővítése is. Az Aldi budaörsi, szigetszentmiklósi és soproni egységei valamennyien önkiszolgálók, nincs shopjuk, s az OMV két termékét forgalmazzák diszkontáron emlékeztet a Világgazdaság.