fbpx

Sikerrel zárult a Transport Logistic kiállítás

Írta: Szerkesztőség - 2019 július 01.

Június elején rendezték meg a legnagyobb logisztikai vásárt Münchenben. Az idei kiállítás legfőbb témái: az USA és Kína közötti kereskedelmi háború, a járművezetők hiánya és a mesterséges intelligencia volt.

A Transport Logistic kiállítás intermodális logisztikai csomópontként szolgál. 2 374 kiállító és mintegy 64 000 látogató vett részt a vásáron. A Kínából érkezett kiállítók és látogatók esetében erős növekedést tapasztaltak. A kínai vállalatok egyre inkább keresik az együttműködést az európai partnerekkel a Selyemút kezdeményezés részeként. A sofőrhiány is az egyik domináns téma volt, olvasható a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság oldalán. A vonzóbb munkakörülmények mellett a mesterséges intelligencia hosszú távon is segíthet, ezáltal a logisztikai láncok átláthatóbbá és hatékonyabbá válhatnak.

Az iparág előtt álló nagy kihívásokat kerekasztal-beszélgetés során vitatták meg. Hatékonyabbá, környezetbarátabbá és megfizethetőbbé kell tenni a növekvő forgalomáramlást, mondta Andreas Scheuer szövetségi közlekedési miniszter.