fbpx

Papír szívószál a Tetra Pak-tól

Írta: Csomor Zsolt - 2019 szeptember 05.

Papír szívószálalat vezet be a Tetra Pak Európában, amelynek első lépéseként ügyfeleik elkezdték azok tesztelését. Ezzel a Tetra Pak az első italoskarton gyártó cég a régióban, mely könnyen lebomló szívószálakat biztosít termékei mellé.

A vállalat bejelentette azt is, hogy szándékában áll nyilvánosságra hozni a papír szívószálak fejlesztésével kapcsolatos újításait, így támogatva az italoskarton dobozokhoz tartozó, eldobható műanyag szívószálak alternatíváinak kifejlesztését.

Az új papír szívószál – mely FSC™ tanúsított papírból készül, és a csomagolás többi részével együtt újra hasznosítható – egyelőre két kisebb méretű italoskartonok esetében lesz elérhető, amelyeket elsősorban gyermekeknek szánt tej- és italtermékeihez használnak.

Fontos döntést hoztak meg papír szívószálaik szabadalmaztatásával kapcsolatban: nyilvánosságra hozzák az eszközeikkel és a felhasznált anyagokkal kapcsolatos fejlesztéseiket, mondta Kinga Sieradzon, a Tetra Pak Magyarországot, Csehországot, Szlovákiát és Lengyelországot magába foglaló Poland & Danube vállalatcsoport vezérigazgatója. Azonban ahhoz, hogy az iparág elérje közös célját, hogy az alacsony széndioxid-kibocsátású körkörös gazdaság felé haladjon, a papír szívószálak teljes forrásának gyorsan bővülnie és növekednie kell, olvasható a Store Insider oldalán, valamint a Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség hírlevelében.

A Tetra Pak tervei közt szerepelnek olyan további fejlesztések is, mint az odacsatolt kupak és a dobozba épített italadagolók. E célból a vállalat mozgósította a fejlesztési és ellátási lánc csapatait, és további forrásokat biztosít ezeknek a kiemelten fontos terveknek a megvalósításához.