fbpx

Nyitás a DAF felé

Írta: Csomor Zsolt - 2019 október 12.

Tíz új DAF XF 480 Super Space Cab Low Deck nyergesvontatót állított munkába a Dancsi és Társa Kft. Ezzel új fejezet nyílt a DAF márka és hazánk egyik meghatározó logisztikai vállalatának kapcsolatában.


Képek forrása: DAF Trucks

Dancsi István 1993-ban útjára indult vállalkozása ma már Makó mellett egy igényes, rendezett, négyhektáros telephellyel, két 3400 négyzetméteres raktárral, háromállásos tehergépkocsi-szervizzel, kamionmosóval és üzemanyagtöltő állomással büszkélkedhet. A flotta több mint 50 járműegységéből 41 nyerges szerelvény nemzetközi fuvarfeladatokat lát el.

A 2010-es évek első felében már beszereztek egy 460 és egy 510 lóerős DAF XF nyerges vontatót az akkori tesztjárművekkel szerzett kedvező tapasztalatok hatására. A közelmúltban pedig egy hónapig teszteltek egy újgenerációs XF 480 Super Space Cab vontatót. Egyrészt meggyőző eredményeket mutatott a próbaüzemelés, másrészt a négy gépkocsivezető véleményét is kielemezték, akik jártak a gépkocsival. A cégnél többen is úgy nyilatkoztak, hogy szívesen dolgoznának DAF XF járművekkel. Dicsérik a Super Space Cab fülke tágasságát, a fekhely és a vezetőülés kényelmét, valamint a könnyű kezelhetőséget. Ezek a visszajelzések is sokat nyomtak a latban, mondta Dancsi István, a Dancsi és Társa Kft. ügyvezető igazgatója.

Így 10 új DAF XF 480 Super Space Cab Low Deck modell egészítette ki a flottájukat részben járműcsere, részben járműparkbővítés keretében. Habár saját szervizbázissal is rendelkeznek, arra törekednek, hogy amit csak lehet, azt oldjanak meg a beszállítóik. Ezért az új DAF-okra 3 évre, illetve közel 400 ezer kilométerre érvényes MultiSupport Full Care teljeskörű javítási és karbantartási szerződést kötöttek. A 3 év leteltével pedig a visszavásárlási garancia érvényesítésével visszaadják a járműveket, olvasható a DAF Hungary Kft. közleményében.