fbpx

Terjeszkedik a FlixTrain

Írta: Csomor Zsolt - 2019 október 29.

2020 elején elindulnak az első FlixTrain vonatok Svédországban, Németországban pedig új célállomások válnak elérhetővé. Franciaországban a kormány gazdasági egyensúly teszteket végez kiválasztott vasúti útvonalakon.

Két évvel a németországi bevezetés után az első nemzetközi FlixTrain vonatok Svédországban is elindulhatnak, olvasható a LogSped oldalán. 2020 első felétől kezdve zöld vonatok közlekednek Stockholm – Malmö és Stockholm – Göteborg útvonalakon.

Svédországban növekszik a keresletet a vasúti szolgáltatások iránt. A FlixTrain a piac legmegfizethetőbb vasúti alternatíváját biztosítja majd anélkül, hogy ez a minőség vagy kényelem rovására menne. Eközben jelentősen hozzájárul a fenntartható közlekedésre való átálláshoz is, mondta el Peter Ahlgren, a FlixBus Svédország ügyvezető igazgatója.

A francia vasúti piacot 2021-ben nyitják meg: a FlixTrain 2020-ban, a hivatalos jelentkezés időszakában értékeli majd a lehetőségeit az országban.

A FlixTrain a nemzetközi tervei mellett Németországban is tovább erősödik, s december 15-től 7 új város is a hálózatba kerül. A vonatok, amikkel a további német, illetve nemzetközi terjeszkedést kivitelezi a cég teljesen felújított, illetve vadonatúj kocsikból állnak. A FlixTrain célja, hogy minden szolgálatban lévő vonatát 100 százalékban megújuló energiaforrásból táplálja, ahogy ezt jelenleg is teszi Németországban.