fbpx

Floor Expo – egy nap az ipari és közösségi terek padlóiról

Írta: Kalmár Nárcisz - 2020 január 27.

Egyedülálló ötlettel rukkolt elő a Mapei Kft., amely kezdeményezés december 12-én, a Lurdy Házban meg is valósul. Magyarországon ekkor először rendezik meg Floor Expo néven azt a szakmai napot, ahol az ipari padlók, dekorpadlók, közösségi terek és speciális igénybevételnek kitett padlók tervezése és kivitelezése egyaránt terítékre kerül. A rendezvényről a cég november 13-án tartott előzetes sajtótájékoztatót.

A padló egy nagyon különleges része az épületnek, hiszen nehezen, vagyis körülményesen javítható, ezért igazán fontos, hogy az adott térre a megfelelő minőségű padló kerüljön, illetve az funkciójában is teljesítse a tér elvárásait.

Az expó gondolata Szautner Csaba, a Mapei Kft. kereskedelmi vezetője fejében – Milánóban, egy kiállításon – született meg, aki szeretett volna teret adni egy olyan szakmai rendezvénynek, ahol a fugamentes padlókról, a modern élelmiszeripari megoldásokról, olasz dizájnpadlókról, illetve a napjainkban gyakran aktuális sportpadlókról hallhatunk előadásokat, és amelyek alkalmazhatóságát kiállítások mutatják be. – A nap során válaszokat kapunk a legújabb iparipadló-trendeknek megfelelő nagytáblás padlók kivitelezésének kritikus kérdéseire, valamint fókuszba kerülnek a sportlétesítményekhez kínált padlók, amelyek az elmúlt évektől kezdődően egyre keresettebbek. Bemutatkozik többek között a nagy hézagtartalmú drénbeton, amely a csapadékelvezető rendszernek (csatornának) adja át a vizet, abban a tempóban, ahogy az a vizet elvezetni képes. Ennek köszönhetően akár csökkenhet a beruházásunk költsége, hiszen például elhagyható a csapadéktároló, így kevesebb építési munka szükséges – mondta a kereskedelmi vezető, aki azt is hangsúlyozta, hogy a Floor Expo a Magyar Építész Kamara által akkreditált rendezvény. A délelőtti, illetve a délutáni részvételért egyaránt 1-1 pont, tehát egész napos részvétel esetén 2 pont kapható. A részvétel ingyenes, de a látogatási idősáv megadásával regisztrációhoz kötött.

A téma a padlón hever

Az idén életre hívott szakmai fórumon a téma szó szerint a padlón hever: a fugamentes padlókról, a modern élelmiszeripari megoldásokról, olasz dizájnpadlókról hallhatunk előadásokat, amelyek használatát kiállítások kísérik. A tervezőket délelőtt és délután egy-egy témára fókuszáló szakmai előadásblokkal várják, amelyek egyenként is látogathatók. A gyakorlati szakemberek a nap során számos témában megtekinthető kiállításon gyűjthetnek hasznos információkat.

Van-e padlótrend?

– Igen, ilyen a padlóknál is létezik. Például a nagytáblás padló egyértelmű irány a csarnoképítésben, de a fugamentes ellenálló élelmiszeripari bevonatrendszerrel is sikerül egyre nagyobb teret hódítanunk. És hát ne felejtsük el, hogy most a sportburkolatok is nagyon keresettek, hiszen maga a sport is egy jellemző trend. A Mapei az elmúlt években számos professzionális megoldást fejlesztett az amatőr és profi sport és edzésformák kiszolgálásra – mondta Szautner Csaba.

A Floor Expo szakmai fórumon nemcsak megtekinteni lehet majd a fent említett anyagokat, hanem megvalósult példákat is bemutatnak, sőt a szervezők szakmai támogatást nyújtanak a tervezéstől kezdve a kivitelezésen át egészen a jövőbeli karbantartási munkák szakszerű elvégzéséhez. További információ, program, regisztráció: mapei.com/hu/hu/floorexpo.


Markovich Béla (Mapei Kft.; ügyvezető), Mészáros Szilvia (Mapei Kft.; PR osztályvezető) Járfás Andrea (Mapei Kft.; PR kommunikáció felelős), Szautner Csaba (Mapei Kft.; kereskedelmi vezető)