fbpx

Hibridre vált az esztergomi Suzuki

Írta: Csomor Zsolt - 2020 január 21.

A Magyar Suzuki Zrt. 2020-tól kizárólag hibrid meghajtású gépkocsikat gyárt Esztergomban az uniós piacokra, a járművek január végétől jelennek meg az EU-s és a hazai értékesítési hálózatban – közölte a társaság.


Kép forrása: Suzuki

Bonnár-Csonka Zsuzsanna kommunikációs vezető tájékoztatása szerint a vállalat több millió euró értékű beruházással készítette elő az új hibrid modellek bevezetését. Az intézkedésnek köszönhetően az esztergomi üzemben 70 százalékban hibrid meghajtású autót gyártanak idén, s a járművek 85 százalékát exportálják, olvasható az MTI hírében.

A 48 voltos ISG-technológiával felszerelt modellek a tapasztalatok szerint 15-20 százalékkal csökkentik a fogyasztást és a szén-dioxid-kibocsátás mértékét, ugyanakkor könnyebbek és kisebbek, mint más teljes hibrid, illetve plug-in hibrid rendszerek.

A vállalat együttműködik a Toyotával az elektromos autók bevezetésében az indiai piacon. Így a legtöbb közös projekt a Suzuki legnagyobb piacán valósul meg, de Európában is segítik egymást a japán járműgyártók.