fbpx

Tovább „zöldít” a Volkswagen

Írta: Csomor Zsolt - 2020 január 18.

Nagy lépésre készül a Volkswagen Kínában, hiszen 20 százalékos részesedést vásárol az egyik helyi elektromos autó akkumulátorgyártóban, az üzlet már a küszöbön áll.


kép forrása: Volkswagen

A Reuters forrásai szerint a Volkswagen arra készül, hogy 20 százalékos tulajdonrészt vásárol a kínai Guoxuan High-Techben, ami elektromos autókhoz gyárt akkumulátorokat. Az üzlet nagy lépést jelentene a Volkswagen számára, hiszen azt a célt tűzték ki 2025-re, hogy éves szinten 1,5 millió elektromos járművet értékesítenek Kínában, beleértve a plug-in hibrid autókat, ehhez pedig több kínai partnerrel is együtt dolgozik a cég.

A Volkswagen számára ez lenne az első alkalom, hogy közvetlen tulajdonrészt szerez egy kínai elektromos akkumulátorgyártóban, ami azért is fontos, mert lehetővé válik az ellátási lánc jobb menedzselése, valamint a cég jobb alkupozícióba kerül az akkumulátorárak tekintetében, olvasható a Portfólió oldalán.

A források szerint a Volkswagen zártkörű részvénykibocsátással szerez részesedést a társaságban, ami a kínai cég 2,8 milliárd dolláros piaci kapitalizációjából 560 millió dollárt jelent: ezzel a német autógyártó lesz a cég második legnagyobb részvényese. Az egyik forrás szerint a két cég a kínai zártkörű részvénykibocsátásokkal kapcsolatos szabályozói döntésére vár.