fbpx

Megnyílt a Sirha Budapest kiállítás

Írta: Szerkesztőség - 2020 február 04.

Sehol, egy kiállításon sem szerepel annyi szakma és verseny egyszerre, mint ezen a nemzetközi élelmiszeripari és Horeca szakkiállításon- ezekkel a szavakkal köszöntötte Tihanyi Klára, a Hungexpo stratégiai és üzletfejlesztési igazgatója megnyitójában a kiállítókat és látogatókat.

Ahogy Zsigó Róbert államtitkár fogalmazott: “Nem tudhatod mi elég, amíg nem tudod mi a több az elégnél” – ami a jelenlegi gazdasági mutatókra, az ágazat fejlődéséről is elmondható. Transpack szaklapunk a kiállítás csomagolási szekcióját erősíti, kiegészítve a gasztronómia és a vendéglátóipar színes palettáját a Hungexpo Vásár területén megrendezett szakkiállításon.

Ízelítő a három nap programjaiból:

Bocuse d’Or Magyar Döntő

A versenyen az ország legjobb szakácsai mérik össze tudásukat, hogy elnyerjék hazánk képviseleti jogát a 2020-as tallinni európai döntőn és a 2021-es lyoni Bocuse d’Or Világdöntőn.

International Catering Cup Magyar Döntő

A gasztronómiai cégek legrangosabb versenyén a legjobb hazai cégek adnak számot szervezési, logisztikai és gasztronómiai képességeikről annak reményében, hogy elnyerik az ország képviseleti jogát a 2021-es lyoni döntőre.

Sirha Budapest Desszert Verseny

Magyarország legelismertebb kreatív cukrásza, Kolonics Zoltán ismét lehetőséget biztosít a feltörekvő hazai tehetségeknek a Sirha Budapest Desszert Versenyen, hogy profi versenykörülmények között tegyék próbára tudásukat.

Közétkeztetési Szakácsverseny (KÖSZ)

A 2019-2020-as verseny témája a „Nyári ételek a hagyomány, és a megújulás jegyében”, így a csapatoknak ennek megfelelően tradicionális, hazai, és nyári ízeket képviselő három fogásos ebédet kell megtervezniük és elkészíteniük a modern gasztronómia jegyében, előre meghatározott nyersanyagköltséggel.

Pékipari termékbemutató

A Magyar Pékszövetség az egészséget és annak megőrzését helyezi a középpontba a kenyereket és péksüteményeket felvonultató termékbemutatójával

Magyarország tortája verseny

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete ismét erős szakmai programmal készül a Sirha Budapestre, így a szakkiállításon zajlik Magyarország tortájának zsűrizése, emellett Pataki János emlékverseny és díjnyertes magyar kézműves fagylaltok bemutatója is zajlik majd.

Innovációs Termékverseny

Az élelmiszeripari és HoReCa iparágban tevékenykedő cégek szakmai versenye.