fbpx

Nagy álmok, nagy fejlesztések a Lászlópack Kft.-nél

Írta: Szerkesztőség - 2020 február 28.

A több mint 20 éve élelmiszeripari csomagolóanyagok gyártásával, csomagolóanyag-forgalmazással, tasakkészítéssel foglalkozó Lászlópack Kft. a folyamatos fejlesztéseknek és beruházásoknak köszönhetően mára meghatározó szerepet tölt be a magyarországi flexo nyomdák és feldolgozóüzemek között. A kft. múlt évi beruházásáról László Szabolcs cégvezető nyilatkozott.

– 2019 októberében adtuk át az új, 4300 nm-es üzemcsarnokot, melyben a korábbi gépparkunk mellett egy új flexo nyomda és ehhez tartozó új berendezések (laminálógép, vágógép) álltak munkába. Büszkék vagyunk továbbá arra, hogy sikerült megvalósítani a tízszeres légcserét, ami azt jelenti, hogy óránként tízszer cserélődik ki a csarnok teljes levegője. Fontos számunkra, hogy munkatársaink tökéletesen klimatizált munkahelyen dolgozzanak. Az üzemcsarnokba egy utóégető berendezés is beépítésre került, ezzel a kibocsátott oldószert teljesen elégetjük, így az tisztított levegőként távozik a környezetbe. Ezek mellett új raktárrésszel és modern, korszerű irodákkal is bővültünk, a régi telephelyünk pedig immár teljes mértékben raktárként funkcionál. Jelenleg 88 munkatárs dolgozik a cégnél, ám az új gépbeszerzések kapcsán 95 főre emelkedhet ez a létszám, illetve a gyártási kapacitás mintegy 15-20%-os bővítésére is számítunk.

Az új beruházással egy olyan üzemet kívántunk létrehozni, amellyel az exportpiacra is bátran kiléphetünk. Úgy véljük, Magyarországon mára megfelelő pozíciót vívtunk ki magunknak, és természetesen továbbra is kiemelt figyelmet fordítunk a hazai piacra – de, ezzel együtt a nyugati exportpiac egy részét is szeretnénk elhódítani.

Az idei nagy célunk, hogy megkezdjük az újrahasznosítható-lebomló műanyag fóliák gyártását, hiszen a piaci felhasználók széles körében megjelent már a környezettudatosság iránti igény. Mi is ebben a szellemben haladunk tovább!