fbpx

TRANSLOG Connect Kongresszus 2019

Írta: Szerkesztőség - 2020 február 06.

Shippeo és a Maflow Group nyerte el a Kelet-Közép-Európai Logisztikai Kiválósági Díjat

November közepén zárult Közép- és Kelet-Európa logisztikai és ellátásilánc-menedzsment szakembereinek kilencedik nagyszabású kapcsolatépítő rendezvénye, a TRANSLOG Connect Kongresszus. A 19 országból érkező döntéshozók számos új együttműködés és üzleti partnerség alapjait fektették le, s közel 1700 személyes találkozót bonyolítottak le a két nap alatt.

A TRANSLOG idén a logisztikai ágazatot nagyban meghatározó, valós idejű technológiai megoldások és robotok szerepét vette górcső alá. Az elhangzottaknak köszönhetően több tucat hazai és nemzetközi vállalat vethette össze eredményeit és prognózisait, hiszen a közelmúltban számos olyan technológia alakult ki, amelyek megváltoztatták a hagyományos munkamódszereket. A vállalati esettanulmányok felvonultatása – például a Daimler, a BMW Group, az Atlantic Grupa, a Continental, a C.H. Robinson, az Arviem – lehetőséget kínált az ellátási láncok működési hatékonyságának értékelésére, ezzel is inspirálva és támogatva a régió vállalatait, melyeknek kevesebb mint 50%-a rendelkezik digitális ütemtervvel egy friss kutatás szerint.

Hetedik alkalommal adták át a Kelet-Közép-Európai Logisztikai Kiválósági Díjat, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a már működő és hatékonyságot nagyban előmozdító megoldásokra. A győzteseknek a szakmai elismerésen túl lehetőségük nyílt díjazott projektjüket prezentálni a kongresszuson.

A szolgáltatói kategória győztese a francia Shippeo lett, ügyfelével a Faurecia Seating-el a „Valós idejű és prediktív technológiák a hatékonyabb ellátásilánc-folyamatokért” c. projekttel. A 2014-ben alapított cég évente több mint 3 millió rakományt követ nyomon Európa-szerte – olyan piacvezető ügyfelek számára, mint a Faurecia, Intermarché, Leroy Merlin – több mint 20 ország szállítóihoz csatlakozva. A valós idejű szállítmányozási és nyomkövetési platform a feladók, a fuvarozók és logisztikai szolgáltatók számára azonnali láthatóságot és prediktív elemzéseket biztosít. A győztes projekttel a nemzetközi autóipari gyártó ellátási láncának jelentős költségoptimalizálását érték el a rakományok érkezésének, illetve a késések pontos kimutatásával, mely magával hozta az összeszerelő gyártósorok és azok munkaerő folyamatainak optimalizálását is. Az új rendszert a gyártó 38 üzemébe és 48 szállítmányozó vállalathoz is telepítették 7 hónap alatt. Így hetente 1600 rakományt követnek nyomon 16 országban, egy 14 nyelven beszélő ügyfélszolgálattal.

A gyártó-kategória díjazottja a lengyel Maflow Group lett Logintegra nevű ügyfelével, a „Rakományirányítás – logisztikai platform megvalósítása” c. projekttel. A győztes pályázó a régió meghatározó autóipari légkondicionálócső-, szervokormány-szerelvény- és gumitömlőgyártója. A számára készült online platform amellett, hogy számos különféle funkciót kínál, lehetővé teszi az kommunikációt az ellátási lánc minden partnerével, mind a belső vállalati részlegek tekintetében, mind pedig a szállítói oldalon. Az SAP ERP rendszerbe történő integráció és egy ún. időrés-modulnak köszönhetően a raktári feladatok ütemezése könnyebben kezelhetővé vált. Az eredmények nemcsak a szállítási költségek 15%-ának megfelelő költségmegtakarítást eredményezték, hanem az egész szállításimenedzsment-folyamat átláthatóbbá, hatékonyabbá és strukturáltabbá vált.

A visszajelzések alapján az évről évre Budapesten megrendezett kapcsolatépítő és „thought leadership” szakmai fórum nagyban hozzájárul az innovatív logisztikai megoldások adaptálásához és a beszállítói/szolgáltatói kapcsolatok erősítéséhez. A TRANSLOG Connect Kongresszus 2020 novemberében is várja a szakma vezető döntéshozóit és jövőorientált megoldásait, hogy tovább bővítse szakmai közösségét. Kövesse a rendezvény LinkedIn oldalát a legfrissebb hírekért és legyen Ön is részese 2020-ban!

www.translogconnect.eu