fbpx

A UPS ismét támogat

Írta: Kalmár Nárcisz - 2020 március 23.

A világ vezető logisztikai vállalata, a UPS vállalati felelősségvállalási programjait összefogó alapítványán keresztül jelentette be, hogy további 6 millió dollárral egészíti ki az új koronavírus járvány elleni küzdelemhez való hozzájárulását. A pénzügyi segítséget az ENSZ tagszervezetein, a vállalattal korábban is együttműködő humanitárius szervezeteken és helyi és nemzetközi nonprofit szervezeteken keresztül juttatják el a rendeltetési helyére.

A segély több mint egy tucatnyi szervezettel való együttműködést, természetbeni szállítmányozással és ellátási lánc támogatással kapcsolatos segítségnyújtást és pénzügyi támogatást is magában foglal, amivel a védőfelszerelések és egyéb életmentő szállítmányok eljuttatását gyorsíthatják fel az egészségügyi dolgozók, valamint a rászoruló egyének és közösségek számára.

A UPS Alapítvány széleskörű tapasztalattal rendelkezik a hírtelen jött és elhúzódó katasztrófákra való felkészülés, valamint az elhárító és helyreállító munkák elősegítésében. Több éve, esetenként több évtizede dolgozunk együtt civil szervezetekkel, így a pénzügyi támogatáson túlmenően is kritikus fontosságú segítséget tudunk nyújtani a partnereinknek – mondta el Eduardo Martinez, a UPS Alapítvány elnöke.

A mostani támogatást többek között olyan szervezetek kapják majd meg, mint a Nemzetközi Vöröskereszt, az Üdvhadsereg, az UNICEF, az Operation Hope vagy a Good360.

Az új hozzájárulás egy korábbi programot követ, melynek során a UPS és partnerei 4 millió maszkot, 11.000 védőruhát és 280.000 nitril kesztyűt juttattak el a védekezésben részt vevő egészségügyi dolgozóknak.