fbpx

2021. év végén érkezhet a Tesla pickup-ja

Írta: Csomor Zsolt - 2020 április 01.

A Tesla az új Cybertruck segítségével szeretne betörni az Egyesült Államok legnépszerűbb autós szegmensébe, a pickup-ok közé. Úgy tűnik, Amerikának bejött az új elektromos pickup, viszont más országokban is meglepően nagy népszerűségnek örvend.

A bejelentés után a Tesla hozzá is látott felvenni az előrendeléseket, amit 100 dollár ellenében bárki megtehet. Elon Musk ismertette, hogy a bejelentés utáni első héten 250 ezer megrendelés érkezett a járműre. Habár a Tesla befejezte a Cybertruck megrendelési adatainak hivatalos frissítését, egyes források szerint 450-500 ezer közé tehető az eddigi előrendelések száma.

Az alábbi számok sem a Tesla hivatalos adatai szerint készültek, hanem a CybertruckTalk.com internetes fórum több mint 1800 olyan tagja alapján, akik már előrendelték a picupot: ez alapján elmondható, hogy 76,25 százalékuk az USA-ból rendelte, a második helyen pedig Kanada áll 10,43 százalékkal. Az adatok pontossága természetesen messze nem tökéletes. Habár az 1800 megrendelés önmagában elegendő is lenne ahhoz, hogy viszonylag pontosan lássuk a vásárlók megoszlását, de mivel a fórum kizárólag angol nyelvű, így az angol nyelvterületről érkező vásárlók túlságosan dominálnak.

A fórum adatai alapján az előrendelők mindössze 17 százaléka választotta a legolcsóbb egymotoros kivitelt, aminek induló ára 40 ezer dollár körül alakul. A többség a két- és hárommotoros verziókat részesítette előnyben, melyek induló ára nagyjából 50 ezer dollár, olvasható az e-cars.hu oldalán.

A Tesla tervei szerint a két magasabb kivitelű Cybertruck 2021 végén érkezik: egyik 480, míg a másik 800 km hatótávval rendelkezik.