fbpx

Hogyan növelhetik a robotok a csomagoló- és az élelmiszeripar hatékonyságát?

Írta: Szerkesztőség - 2020 április 23.

Miért csomagoltatna, vagy pakoltatna kézzel, illetve miért terhelné ilyen monoton feladatokkal alkalmazottait, amikor ezt ma már a csomagoló- és a pakolórobotokra is bízhatja?

A dobozok és csomagok kezelése egyszerűbb, ha nem kézzel zárjuk le őket. A csomagoló- és a pakolórobotok éppen azért vannak, hogy minden hasonló feladatot tökéletesen elvégezzenek! Miközben nem mennek szabadságra, kiszámíthatóan dolgoznak, nem kérnek bónuszt és munkaruhát sem. Csak alkalmankénti szervizelést, melyhez az Albelt Kft. munkatársai stabil hátteret jelentenek.

Az Albelt Kft. robotértékesítési üzletágának vezetőjét kérdeztük, hogy milyen kérdésekkel, visszajelzésekkel találkozott gyártói oldalról:

Mennyire megbízható az üzemeltetésük a robotoknak?

A robotok folyamatosan fejlődnek, a megbízhatóságuk ezzel egyenes arányban növekszik. Az eddig telepített robotokkal kapcsolatban nem kaptunk negatív visszajelzést, természetesen az ehhez szükséges a szervizkönyvben előírt karbantartások elvégzése, ahogy minden más ipari berendezés esetében is.

Mekkora hibaszázalékkal dolgoznak a robotok?

Mondhatnám, hogy hibamentesek, de aki ilyet állít nem feltétlenül ismeri a gépeket, berendezéseket, és azok programozását. Egy átlagos operátor 200 ppm körüli pontossággal dolgozik, a robot ennek csupán a töredékével, megkockáztatom, hogy ez nem éri el a 10 ppm-et.

Véleménye szerint 5 éven belül hány százalékban váltják fel a robotok a humán munkaerőt a hazai gyárakban?

Felmérésünk eredménye tükrözi az én véleményemet is, ami 20% körüli váltás lehet.

Kíváncsi, hogyan segíthetne az Ön cégének hatékonyság növelésében is egy robot? Kérje, az Albelt Kft. robotszakértőjének ingyenes tanácsadását: www.albelt.hu!