fbpx

Elektromos crossover számos különlegességgel

Írta: Csomor Zsolt - 2020 április 22.

Díjnyertes utastéri dizájn, okostelefonos nyitás és indítás, high-tech üveg panoráma napfénytető: egyebek mellett ezek is a Mustang Mach-E érdekességei.

A Ford az idei évben mutatta be elektromos crossoverjét, amiről számos érdekességet osztott meg a rajongókkal. A Mustang Mach-E tulajdonosa akár 93 kilométert is autózhat, miután alig 10 percen át töltötte az akkumulátort egy IONITY töltőállomáson. A tisztán elektromos hajtású Mustang akár 600 kilométer megtételére is képes egy feltöltéssel.

A Mustang Mach-E interneten keresztül személyre szabható, megrendelhető, sőt, akár az átadás is megszervezhető így, ami külön előny a járványhelyzet idején.

Amikor a sofőr az autóhoz lép, a Mustang Mach-E felismeri vezetője okostelefonját, nyitja az ajtókat, és már indulhat is anélkül, hogy a készülékét elő kellene vennie a zsebéből.

A Ford egy teljesen új, „cég a cégben” szervezetet hozott létre az elektromos autók tervezésére. A Ford Team Edison a híres feltalálóról és Henry Ford közeli barátjáról, Thomas Edisonról kapta a nevét. A Mustang Mach-E a Ford Team Edison első munkája.

A Mustang Mach-E mindig naprakész, amiről az „over-the-air” frissítések gondoskodnak. A Ford a beszédvezérlési rendszertől kezdve a jármű teljesítményén át egészen a vezetéssegítő technológiákig mindenhez folyamatos és biztonságos frissítéseket kínál.

A Mustang Mach-E utasterében a B&O hangrendszer és a hangszórók észrevétlenül olvadnak a műszerfal felső részébe, mint egy hangprojektorban, olvasható az autopro.hu cikkében. Ezért az elegáns elrendezésért a tervezők elnyerték az iF Design Award kitüntetését.

A panoráma napfénytető infrasugárzás elleni védőbevonatot kapott, így az utastér nyáron hűvösebb, télen pedig melegebb marad. Az üvegben emellett egy UV-sugarakat kiszűrő réteg is található.

A Mustang Mach-E-vel úgy beszélgethet, mint barátaival vagy családtagjaival. A felhőalapú hangfeldolgozásnak köszönhetően a beszédvezérlési rendszer megérti a természetes, „beszélgetős” utasításokat is, például, hogy „Keresd meg nekem a legjobb thai éttermet”! A felhasználó szokásait megtanulva az autó még inkább személyre szabott élményt nyújt.

A Mustang Mach-E vezetési élményét mindig a pillanatnyi hangulatához igazíthatja. Az autó három (suttogó, élvezetes és féktelen) üzemmódot kínál, amelyek mindegyike különböző módon hangolja át a kormányérzetet, a belső világítást vagy a hanghatásokat.

A Mustang Mach-E vadonatúj modell, de a neve történelmi: a Mach nevet a hatvanas évek óta viselik a különleges Ford Mustangok. Az első ilyen autó úgy nézett ki, mint ami képes átlépni a hangsebességet.

Képek forrása: Ford