fbpx

Fóliával színezhető a Cybertruck

Írta: Csomor Zsolt - 2020 április 18.

A Tesla vezérigazgatója egy Twitter válaszában arra utalt, hogy a Cybertruck csak fólia segítségével lesz színezhető. Eszerint a korábbi vélemények – melyek szerint az acél színezése megoldható – megalapozatlannak bizonyulnak.

A tavaly bemutatott Tesla pickup egyik legmeglepőbb tulajdonságai közé tartozik a teljes rozsdamentes acél külső burkolat, amely egyben az autó vázát is adja. A Cybertruckot minden tekintetben a lehető legbiztonságosabbra tervezték, ennek köszönhető az ultrakemény, hidegen hengerelt rozsdamentes acél váz, ami a bemutatón színezés nélkül jelent meg.

A hidegen hengerelt rozsdamentes acél számos előnnyel rendelkezik: korrózióálló, strapabíró, nagy a teherbírása és nehezen károsodik, olvasható az e-cars.hu oldalon. Az egyik hátránya azonban, hogy nehezen színezhető: léteznek ugyan módszerek a festésre, azonban azok igen költségesek.

A bemutató óta hallani lehetett pletykákat, miszerint az autó festett változatban is kapható lesz, ezek azonban tévesnek tűnnek. Egy Twitter bejegyzés szerint ugyanis az autófólia segítségével színezhető, amivel bármilyen szín vagy mintázat kölcsönözhető a Tesla Cybertruck számára. Az még kérdéses, hogy ezt a Tesla biztosítja, vagy Elon Musk csupán arra gondolt, hogy a tulajdonosoknak ez lesz az egyetlen lehetősége a színesítésre.