fbpx

Ingyenes webináriumot szervez a Universal Robots

Írta: Csomor Zsolt - 2020 április 15.

A Dániában működő, s az együttműködő robotok gyártásának területén világvezető vállalat, a Universal Robots elindítja online webináriumainak új koncepcióját a Cseh Köztársaságban, Szlovákiában, Lengyelországon, Magyarországon, Romániában és Oroszországban.

Mivel lehetetlen konferenciákat szervezni, és az utazási lehetőségek is korlátozottak a koronavírus terjedése miatt, a Universal Robots online webináriumokat, azaz internetes online szemináriumokat szervez annak érdekében, hogy biztosítsák az automatizálással kapcsolatos folyamatos oktatást együttműködő robotjaik segítségével.

A webináriumokat három részre osztották. Mindegyik ingyenes, időtartamuk körülbelül egy óra terjedelmű, és mindegyik ország saját nyelvén zajlik. Az online szemináriumokat Marsi Béla, a Universal Robots műszaki támogató mérnöke, valamint Enyedi Márta magyarországi kereskedelmi vezető irányítja.

Az online szemináriumcsomag első részében a Universal Robots termékei, különös tekintettel az együttműködő robotok bemutatása kerül a középpontba. A webináriumok során egy technikus demonstrálja a cobotok használatát a kicsomagolásától az alapprogramokkal történő telepítéséig. Ez a rész leginkább a kezdőknek és a vállalkozásoknak szól, akik többet szeretnének megtudni a kis- és középvállalkozások automatizálási folyamatairól, valamint a Universal Robotsról és a jelenlegi automatizációs folyamatok során alkalmazott együttműködő robotokról.

A második rész a cobotok alkalmazásáról szól, ami elmagyarázza azok különleges helyzetekben történő felhasználásának módjait. Ez a rész sokkal inkább műszaki, és rávilágít arra, hogyan kellene kinéznie az alkalmazási területeknek, hol lehetséges az együttműködő robotok használata, és melyik cobotok a legideálisabbak a kiválasztott területeken történő speciális alkalmazásra. Az egyes alkalmazásokat 6 tematikus csoportra osztották: hegesztés, csavarozás, raklapozás, polírozás, kiszedési folyamatok és gépkarbantartás.

Az online szemináriumcsomag harmadik részben a Universal Robots ingyenes termékszolgáltatásokat kínál az együttműködő robotok további felhasználására és beszerzésére. Ebben a részben a legfőbb téma a cobotokkal történő biztonságos munkavégzés, a Service360 alapcsomag, azaz a kiterjedt garancia, valamint a termékek cobot lízingszolgáltatáson keresztül történő megvásárlásának lehetősége.

A webináriumok első része Magyarországon április 21-én és 30-án indul, a többi részt pedig májusban mutatják be. A részvétel regisztrációhoz kötött, amely az alábbi weboldalon lehetséges: https://www.universal-robots.com/hu/webinars/