fbpx

Kizárólag megbízható forrásból vásároljunk húsvéti kölnit!

Írta: Csomor Zsolt - 2020 április 09.

Egészségügyi kockázatot és hatalmas gazdasági kárt jelentenek a hamis szépségápolási szerek, többek között a hamisított parfümök is az Európai Unióban. Az ellenőrizetlen forrásból származó parfümök akár súlyos egészségügyi károsodást is okozhatnak.

A hamis, ellenőrizetlen forrásból származó parfümök használata súlyos egészségügyi problémákhoz vezethet, hiszen ezek a készítmények nem mentek át a szükséges ellenőrzéseken, hívta fel a figyelmet Pomázi Gyula, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület elnökhelyettese.

A bőrpír és a viszketés mellett súlyos allergiás reakciókat, kiütéseket, asztmát, de akár arcüregi problémákat is okozhatnak a hamis készítmények. A termék csomagolásának, üvegének megvizsgálásával megelőzhetjük az egészségügyi kockázatokat. Hamisításra utaló jel lehet, ha a termék színe eltér a megszokottól, vagy jóval a piaci ár alatt kínálják.

Húsvétkor különösen ügyeljünk arra, hol vásárolunk locsolókölnit vagy parfümöt. A legmegbízhatóbb források a márkaboltok és az ellenőrzött üzletek és hálózatok. Szerencsére a lakosság körében nő a fogyasztói tudatosság, hiszen egyre kevesebben választanak hamis parfümöt, illatszert, azonban továbbra is fontos a tájékozottság növelése, hívta fel a figyelmet Pomázi Gyula.

A jelenlegi, koronavírus miatt kialakult helyzetben mindenki csak a vele egy háztartásban élő hölgyeket locsolja meg, ne induljon el a rokonokhoz, ismerősökhöz.

A HENT és a Tárki éves fogyasztói kutatásaiból kiderült, hogy az elmúlt időszakban tudatosabbak a fogyasztók, és egyre nagyobb arányban utasítják el a hamis illatszereket és kozmetikumokat. 2011-ben mindössze a válaszadók kétharmada mondta, hogy nem vásárolna illegális forrásból származó parfümöket, míg ez az arány 2017-ben már 85 százalék volt.