fbpx

Sok megrendelt Boeinget nem vesznek át

Írta: Csomor Zsolt - 2020 április 17.

Több száz Boeing repülőgép rendelését mondták vissza az első negyedévben a társaság megrendelői. A Boeing április elején a koronavírus-járvány miatt leállította a kereskedelmi repülőgépek gyártását.

A chicagói székhelyű gyártó arról számolt be közleményében, hogy az idei év első negyedévében 356 repülőgép megrendelését mondták vissza az ügyfelei, miközben új megrendelés mindössze 49 kereskedelmi repülőgépre érkezett. Az év első három hónapjában a társaságtól 50 darab repülőgépet vettek át. ezt a mennyiséget korábban egy hónap alatt készítettek el.

A rendelés lemondásokban leginkább a keskenytörzsű 737-es típus érintett, a jelenleg repülési tilalom alatt álló gép rendelésállománya a negyedév alatt 332 darabbal csökkent, olvasható a járműipar.hu oldalán. A társaság rendelésállománya ezzel 5049 darabra csökkent.

A Boeing április elején a koronavírus-járvány miatt teljesen leállította a kereskedelmi repülőgépek gyártását. Seattle környékén a 737-esek összeszerelése a repülési tilalom miatt már január óta áll, a többi típus gyártását az everetti csarnokban március 25-én állították le, végül április elején a dél-karolinai összeszerelő sor állt le. Az újraindulás dátumát a Boeing egyelőre nem jelentette be.