fbpx

A Renewi a DAF mellett döntött!

Írta: Kalmár Nárcisz - 2020 május 18.

A piacvezető, hulladékból terméket előállító vállalat, a Renewi nemrég kapta meg az első járműszállítmányt a Benelux régióban való használatra szánt 200 DAF tehergépkocsiból. A Renewi nemzetközi hulladék-újrafeldolgozó vállalatként flottájának korszerűsítésével még tovább kívánja csökkenteni működésének környezetre gyakorolt hatását. Az alacsony teljes tulajdonlási költségen, az innovatív új technológiákon és hosszú távú együttműködésükön kívül a Renewi az alváz-konfigurációk rugalmassága miatt döntött a DAF mellett. A DAF tizennyolc hónappal ezelőtt is 250 db tehergépkocsival látta el a Renewit.

A 200 újonnan megrendelt DAF CF tehergépkocsit a Renewi holland és belga vállalataihoz szállítják. A megrendelés 193 db, különböző felépítménnyel felszerelt tehergépkocsit tartalmaz. Az alvázak többsége hátsó rakodóberendezéssel és kompakt rendszerrel van felszerelve, de a megrendelés tartalmaz billenőrakodóval vagy kampós emelőrendszerrel felszerelt merev tehergépkocsikat, illetve egy daruval közvetlenül a fülke mögött a föld alatti konténerek ürítéséhez. Az utóbbi tehergépkocsi új, 10 tonnás első tengellyel van felszerelve, amely extra teherbírást biztosít. A megrendelést egy sor 7 CF vontató egészíti ki (A megrendelés 7 db DAF CF vontatót is tartalmaz). Ezeket a Benelux államokban billenőplatós és mozgópadlós pótkocsikkal fogják hulladékszállításhoz használni.

A Renewi hulladék-újrahasznosító vállalat újabb 200 DAF tehergépkocsit rendelt. A járművek a Benelux-államokban kerülnek majd üzembe.

 

Hosszú távú partnerkapcsolat

A Renewi és a DAF már évek óta számít egymás szakértelmére. Míg a DAF a Renewi szolgáltatásaira támaszkodik hulladék anyagai fenntartható válogatásánál, a hulladékból terméket előállító vállalat 2400 járműből álló flottája elsősorban a DAF által gyártott tehergépkocsikból áll. Meinderdjan Botman, a hollandiai Renewi kereskedelmi hulladékért felelős ügyvezető igazgatója szerint: – Vállalatként úgy véljük, hogy nagyon fontos a saját „ökológiai lábnyomunk” méretének minimalizálása. A DAF tehergépkocsijait támogatják azon törekvésünket, hogy a lehető legkevesebb legyen a károsanyag-kibocsátásunk.