fbpx

Az ABB projektje tette intelligensé a sanghaji ipari parkot

Írta: Csomor Zsolt - 2020 június 05.

Az ABB Energetika divíziója segítségével 10 négyzetkilométeres területű, intelligens ipari parkot létesítettek a sanghaji Waigaoqiao szabadkereskedelmi zónában.

 

Az ABB befejezte azt a 6 hónapos projektet, ami keretében a sanghaji Waigaoqiao szabadkereskedelmi zónában (FTZ) kiépítették a villamosenergia-elosztás vezérlését biztosító ABB Ability™ Electrical Distribution Control System (EDCS) rendszert.

A projektnek köszönhetően a több mint 1400 futballpálya nagyságú fejlesztési terület ma intelligens ipari parknak tekinthető. Az ABB rendszerével javították a villamosenergia-ellátás stabilitását, és digitalizálták az ipari park energiagazdálkodását.

A sanghaj Waigaoqiao FTZ a maga nemében az első ilyen létesítmény Kínában. A 30 éve alapított zóna Sanghaj nemzetközi hajózási és kereskedelmi központja. Itt található az országos import kereskedelmi promóciós és innovációs kiállítási terület is.

Az ipari park decentralizált projekthelyszínei olyan nagy területen oszlanak el, hogy az a villamosenergia-elosztó berendezések egységes irányítása szempontjából jelentős gondot jelentett. A fejlesztés azért is fontos volt, mert az ipari parkban üzemelő cégek számára biztosítani kellett a villamosenergia-elosztás biztonságát és megbízhatóságát is.

 

Az ABB segítségével a park teljes területén az ABB AbilityTM EDCS rendszert telepítettek, és kiépítettek egy távvezérelt villamosenergia irányítási platformot is. Ez biztosítja a több helyszínre kiterjedő szinkron, valós idejű felügyeletet a berendezések számára. Biztosítja továbbá a villamosenergia-elosztó főberendezések állapotfüggő karbantartását az áramellátás garantált megbízhatósága és folyamatossága érdekében. Az ABB AbilityTM EDCS alkalmazásával javítható az elektromos rendszerek teljesítménye, és biztosítható az áramellátás magas fokú biztonsága és megbízhatósága is.

Az intelligens ipari parkok iránti kereslet növekedésével együtt erősödik az igény az energia optimalizálása, a villamos energia minőségének javítása, valamint az intelligens üzemeltetési és karbantartási módok iránt is. Az ABB támogatásával a sanghaji Waigaoqiao FTZ-hez hasonló ipari parkok előtt megnyílik a lehetőség az intelligens áramhasználatot és tudatos rendszerirányítást biztosító digitális fejlesztések bevezetésére.

Kép forrása: ABB