fbpx

Kutatásfejlesztés az önvezető autózásért

Írta: Csomor Zsolt - 2020 június 16.

Az önvezető autózáshoz kapcsolódó közös kutatásfejlesztést valósít meg a Robert Bosch Kft. és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból (NKFI Alap) támogatott projekt összköltsége több mint 1,66 milliárd forint, a támogatás meghaladja a 993 millió forintot.

 

 

A Robert Bosch Kft. a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel közösen valósít meg egy önvezető autózáshoz kapcsolódó kutatásfejlesztést.

A projekt indulása kapcsán kiadott közlemény szerint a konzorciumvezető a Budapesti Fejlesztési Központ, amely Németország után a Bosch második legnagyobb európai fejlesztési helyszíne. A konzorciumi partner a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Magyarország egyik vezető kutatóegyeteme.

A konzorcium a projekt megvalósításával fejleszteni szeretné a meglévő teszt-automatizációs környezetét, valamint hatékonyabbá tenni a rendszerszintű és autós teszteléseket.

A kutatásfejlesztésnek fontos társadalmi és gazdasági hatása is van, hiszen erősíti Magyarország autóiparban elfoglalt meghatározó szerepét, emelték ki a közleményben.    A projekt befejezési határideje 2023. április 30.

 

Kép forrása: Shutterstock