fbpx

Applikációval választhatjuk ki a legmegfelelőbb határátkelőt

Írta: Csomor Zsolt - 2020 július 20.

A BorderWatcher segítségével megtalálható az összes magyar határátkelő terheltsége. Pontos, gyors és folyamatosan frissül. Ez egy közösségi alkalmazás: akik épp a határon tartózkodnak, adatokat tölthetnek fel az aktuális helyzetről. Minél többen használják, annál több az adat, így annál pontosabb is.

 

 

Rendkívül egyszerű a használata

A BorderWatcher használata rendkívül egyszerű. Mindössze három nyomás, és már meg is tudhatjuk, hogy adott határon mire számíthatunk.

Kiválaszthatjuk, hogy autóval, busszal vagy tehergépkocsival érkezünk a határra. Színséma is érthető az alkalmazásban: ha sötétzöld a határ, akkor 15 perc alatt van a várakozás, de még jó néhány szín található: világoszöld, rózsaszín, sárga, vörös…

Statisztikák is találhatók az alkalmazásban, így amennyiben valaki rendszeresen lép át adott határon, nagy valószínűséggel kiválaszthatja azt az időpontot, amikor gyorsan átérhet a szomszédos országba.

 

Közösségi alkalmazás

A határátlépés közbeni várakozás során megadhatjuk a várakozás idejét, hányan állnak sorban, s akár fényképet is feltölthetünk, olvasható a trans.iNFO oldalán.

Az applikáció automatikusan, periodikusan frissíti az adatokat a hivatalos honlapról, melyek nem túl pontosak. A lehető legpontosabb adatok érdekében, szükség van rá, hogy jelezzék a felhasználók, milyen sokáig tartott áthajtani a határon. Ezzel segíthetünk másoknak, ráadásul az időt is elüthetjük vele a várakozás során.

Kép forrása: wikimapia