fbpx

A legzöldebb italcsomagolást választotta a HELL

Írta: Csomor Zsolt - 2020 július 27.

A HELL ENERGY az üdítőitalgyártók közül a világon elsőként kötött megállapodást a legzöldebb alucsomagolásra. Ennek köszönhetően a HELL csoport 75 százalékban újrahasznosított alumíniumból készült italdobozba fogja tölteni termékeit, amelyek a későbbiekben is 100 százalékban és végtelenszer újrahasznosíthatóak.

 

 

A HELL csoport a világon a legmagasabb újrahasznosított tartalommal bíró alumínium alapanyagot fogja használni valamennyi italdoboza esetében. A prémium minőségű Hydro CIRCAL alkalmazása – amely legalább 75 százalék újrahasznosított alumíniumot tartalmaz – fenntarthatósági szempontból az egész iparág számára mérföldkő.

A PET-palackok helyett a HELL ENERGY az alumínium doboz mellett tette le a voksát, mert ez az egyetlen italcsomagolás, amely 100 százalékban, végtelenszer újrahasznosítható, miközben az anyag megőrzi minőségét és értékét. A 75 százalékos vagy annál nagyobb újrahasznosított tartalom biztosítása azt is jelenti, hogy az elhasznált alumínium visszakerül az anyagáramba, így ez az innováció alapvető szerepet játszik a körforgásos gazdaság létrehozásában.

A HELL ezzel a világon elsőként biztosítja a legzöldebb alumínium italcsomagolás formát fogyasztóinak, ráadásul mindhárom – HELL, XIXO és ENERGY COFFEE – márkájának teljes portfoliójában, olvasható a cégcsoport közleményében.

Az egyszer használatos műanyagok esetében fontos az újrahasznosítás, de ez önmagában nem oldja meg a mértéktelen műanyagszennyezést. Éppen ezért a HELL ENERGY 2020-ra már 5 százalék alá szorította portfóliójában a PET-palackok arányát, sőt újabb vállalást is tett, miszerint 2025-re ezt az arányt 1 százalék alá csökkenti.

Kép forrása: onbrands