fbpx

Logisztikai nagyberuházás Ecseren

Írta: Csomor Zsolt - 2020 augusztus 15.

A járvány ellenére is pezseg a logisztikai szektor: a külföldi befektetők bizalma és optimizmusa töretlennek tűnik. Erről tanúskodik az is a belgiumi Weerts Group nagyvállalat 30 hektárnyi területet vásárolt Ecsernél, ahol logisztikai fejlesztést valósít meg. A beruházás keretében 120 ezer négyzetméter raktár épül.

 

 

Az Erste Bank Hungary Zrt. 100 százalékos tulajdonában álló, ingatlankezeléssel és -értékesítéssel foglalkozó Erste Ingatlan Kft. adásvételi megállapodást írt alá a Weerts Group-pal a tulajdonában lévő 116 hektáros ecseri területből 30,6 hektár értékesítéséről.

A családi tulajdonban lévő Weerts Group a logisztikai szektorban, az ingatlanfejlesztésben és az autóversenyzésben érdekelt. A logisztikai üzletág olyan nagyvállalatoknak valósított meg fejlesztéseket Belgiumban, mint az Audi, a Mondelez vagy a BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH.

A Weerts Group komoly szereplőnek számít a raktár- és logisztikai szektorban. A vállalatnak jelenleg 250 ezer négyzetméter fejlesztése van a megvalósítás szakaszában Belgiumban, Németországban és Magyarországon. Emellett további 300 ezer négyzetméter pedig előkészítés alatt.

Magyarországon 2015 óta van jelen a Weerts Group a nagytarcsai ipari parkban, ahol most zajlik a helyi bázis bővítése, amely várhatóan 2021 elejére készül el összesen 46 ezer négyzetméteren. Ez a kapacitás egészül ki az Erste Ingatlan Kft.-től vásárolt területtel, amelyen 120 ezer négyzetméteres logisztikai központot épít fel a társaság. Ezzel a magyarországi lesz a cégcsoport legnagyobb, Belgiumon kívüli logisztikai beruházása.

Kép forrása: Weerts Group