fbpx

Népszerű a környezetbarát csomagautomatás átvétel

Írta: Csomor Zsolt - 2020 augusztus 20.

A csomagautomaták és csomagátvevő pontok használata az elmúlt években ugrásszerűen megnövekedett hazánkban, s mára a legnépszerűbb logisztikai megoldások közé tartozik.

 

 

Egyre többen választják a csomagautomatákat

A Vaterafutár kínálatában, a Magyar Postának és a Foxpostnak köszönhetően összesen több mint 170 automata használata biztosított az ország különböző pontján, melyeket a felhasználók előszeretettel használnak: az elmúlt évek során a csomagküldés esetén átlagosan tízből három esetben.

Ezt egészíti ki most a piactér a 236 településen megtalálható Pick Pack Pont a több mint 600 átvevőpontjával, amit korábban csak cégek kínálhattak, de ma már a Vaterafutáron a magánfelhasználók is igénybe vehetik. A csomagautomatákat és az átvevőpontokat azért is szeretik az emberek, mert szinte minden forgalmasabb helyen megtalálhatók, s az átvevő akkor veheti át a csomagját, amikor ráér.

 

60 százalékban befolyásoló tényező a környezettudatosság

A Vaterafutár felhasználói több mint harmadának a szállítás során az alacsony ár a legfontosabb. Minden ötödik embernek a megbízhatóság az első, míg 14 százalékuk a gyorsaságot emelte ki. Ugyanakkor 60 százalékuk jelölte azt, hogy a szolgáltató kiválasztásánál szem előtt tartja a környezettudatosságot is, derül ki egy kutatásból. Ezek alapján a Pick Pack Pont jó választásnak bizonyul, mindta Szanitter Áron, a Vatera vezetője.

 

 

Kép forrása: Vatera