fbpx

Robotlízing csupán néhány euróért

Írta: Csomor Zsolt - 2020 augusztus 22.

A jelenlegi gazdasági helyzetben a vállalatoknak nagy figyelmet kell fordítaniuk folyamataik hatékonyságára. A belső logisztika és a szállítási folyamatok automatizálása döntő hatással lehet egy vállalat sikerére, amihez a robotlízing is hozzájárulhat.

 

 

Kézzel fogható előnyök

A robotizálásra és az új technológiák – mint például az autonóm mobil robotok (AMR-ek) – telepítésére sokan komoly befektetésként tekintenek. Ez azonban lízing segítségével költséghatékony módon is megvalósítható.

Az autonóm mobil robotok telepítésével együtt jár a nagyobb hatékonyság és a megnövekedett biztonság, ami kimondottan igaz azokon a területeken, ahol az emberek és a robotok egymás közvetlen közelében dolgoznak. Azzal, hogy az AMR-ek elvégzik az anyagok és termékek szállítását a gyárterület különböző állomásai között, az alkalmazottak ideje felszabadul, amit értékesebb feladatokra fordíthatnak.

 

A robotlízing mára valósággá vált

A legújabb opció még alacsonyabbra helyezi az autonóm mobil robotokba való befektetés pénzügyi küszöbét, és még nagyobb rugalmasságot nyújt a vállalatok számára. Ez az autonóm mobil robotok telepítésére szolgáló modell az olyan vállalkozások számára is elhozza az automatizációt, amelyek nem tudnának ebbe a technológiába befektetni.

Az autonóm mobil robotok piacvezetője, a Mobile Industrial Robots (MiR) 2019-ben indította pénzügyi megoldását, a MiR Finance szolgáltatást. Lízingrendszerüknek köszönhetően a vállalatoknak nem kell megvásárolniuk a MiR robotokat, hanem mindössze óránként 3,58 euróért egyszerűen kibérelhetik azokat, olvasható az autopro.hu cikkében.

 

 

Kép forrása: MiR