fbpx

Tegye versenyképesebbé logisztikáját!

Írta: Csomor Zsolt - 2020 augusztus 26.

Az elektronikus SIM-kártya számos kihívásra adhat választ a gyáriparban és a logisztikában. Használatával az IoT technológiák előnyeit sokkal inkább kiaknázhatják a cégek, a válságból való kilábalásra pedig talán nincs is jobb mód, mint egy ilyen fejlesztés.

 

 

A teljes automatizálás a megfelelő válasz

Ma már szinte evidenciának számít, hogy az ipar 4.0 vívmányait használva a logisztika, a szállítmányozás vagy éppen a gyártás sokkal hatékonyabb, mint a hagyományos módszerekkel. A koronavírus-járvány kíméletlenül megmutatta, hogy mi a hátránya a megszokott szállítási formáknak és ellátási láncoknak: a határok lezárása és a forgalom torlódása komoly problémákat okozott.

Az ilyen kihívásokra a teljesen automatizált ellátási láncok jelenthetik a választ, ám ennek eléréséhez még hosszú út vezet. Igaz, ezen az úton már régen elindult a gyáripar és egy újabb fontos lépés az eSIM-kártya használata.

 

Az eSIM előnyei

Az elektronikus SIM-kártyát a gyárban kell telepíteni, praktikusan a gyártócsarnokban, majd onnan szinte bárhol elérhető a cég saját hálózata. Ez többek között a szállításban jelenthet nagy előnyöket azzal, hogy könnyebbé teszi az automatizálást.

A Manufacturing Global cikke szerint sokkal egyszerűbb úgy IoT technológiákat használni, ha eSIM-kártyát is alkalmazunk a működtetéshez. Ellenkező esetben minden egyes mobilszolgáltató számára ki kell építeni egy külön gyártósort a cég üzemeiben, míg eSIM-kártya esetében egységesíteni lehet a különböző szolgáltatók hálózatait, olvasható az autopro.hu olodalán.

Az eSIM segít a termékkövetésben is, hiszen egy chip segítségével a hálózatba be nem kötött egységeket is figyelemmel lehet követni távolról. Ez biztosítja az ellátási láncok valós idejű átláthatóságát.

Kép forrása: Ericsson