fbpx

Megduplázza hatótávját az új DAF CF Electric

Írta: Csomor Zsolt - 2020 szeptember 09.

A DAF Trucks az elektromos hajtásláncok fejlesztésének következő lépéseként a VDL e-power technológiával felszerelt DAF CF Electric járművek hatótávolságát duplájára növeli. Az újgenerációs akkumulátorok bevezetése további 700 kg-os súlycsökkenést jelent nagyobb raksúlyt eredményezve.

 

 

Vontató és tehergépkocsi

A DAF CF Electric ideális választás városi felhasználásra, beleértve az általános áruterítést, az áruházi beszállítást és a szemétgyűjtést. A DAF jelenleg 4×2 vontató (37 tonna legnagyobb jármű össztömeg) és a maximális manőverezhetőség érdekében kormányzott emelőtengellyel ellátott 6×2 tehergépkocsi változatban (28 tonna legnagyobb jármű össztömeg) kínálja a CF Electric járművet.

 

Bevált és megbízható technológia

A CF Electric legújabb generációja az előző generációk bizonyított megbízhatóságára és felhasználóbarát tulajdonságaira épül. A jelenlegi generáció legújabb kiegészítése a 350 kWh-s (315 kWh tényleges kapacitású) lítiumion-akkumulátorcsomag. Az akkumulátor működése kondicionált, így a hőmérséklettől és időjárástól függetlenül mindig stabilan 25 és 40 °C között marad. Ez elősegíti az akkumulátor tartósságát és állandó teljesítményszintjét.

 

500 elektromos kilométer naponta

Az új CF Electric már több mint 200 kilométer hatótávra képes, ami az előző generációkhoz képest kétszeres növekedést jelent. Az akkumulátor teljes feltöltése általában a tehergépkocsi telephelyén történik, és körülbelül 75 percig tart egy 250 kilowattos töltőállomás használatával. Ezzel a DAF CF Electric akár napi 500 teljesen elektromos kilométer megtételére is képes. Ez rendkívül előnyös a tehergépkocsi termelékenysége és hatékonysága szempontjából.

A megnövelt hatótávú CF Electric értékesítése szeptemberben kezdődik, és a szállítás várhatóan 2021 elején indul el, olvasható a DAF Trucks közleményében.

Kép forrása: DAF Trucks