fbpx

Óriási befektetés a hazai 3D nyomtatógyártónál

Írta: Csomor Zsolt - 2020 szeptember 15.

A 3D nyomtatás a jövőben a költséghatékonyság növelését és a folyamatok egyszerűsítését hozhatja a gyártási folyamatokban, ezzel is segítve a járvány elleni védekezést. Ezt a piaci lehetőséget ismerték fel a CraftUnique Kft. új befektetői is. A Solus Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. és a MIELL Quality Kft. 1 milliárd forinttal és szakmai tudással is támogatja a jövőben a CraftUnique Kft.-t.

 

 

Kiemelkedő növekedési kilátás

A 100%-ban magyar kézben lévő, MKB Pénzügyi Csoporthoz tartozó Solus Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Kft. 2020 nyarán fektetett be 781 millió forintot a CraftUnique-ba. A Solus Capital elsősorban nagy növekedési potenciálú, modern technológiákra alapozó KKV-k támogatását végzi, amelybe a 3D nyomtatógyártó tevékenysége is maximálisan beleillett.  Szombati András a Solus Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. senior portfoliómanagere szerint fontos, hogy a 2014-ben alapított, 100 százalékban magyar tulajdonban lévő CraftUnique innovatív, saját fejlesztésű 3D nyomtatási technológiát használó és fejlesztő társaság komoly hazai és nemzetközi növekedési kilátásokkal bír.

 

 

Néhány éven belül vált nemzetközileg is sikeressé

Idén zárult le az a több lépcsős tőkeemelés is, melynek részeként a MIELL Quality Kft. 300 millió Ft-tal erősítette a vállalat tőkéjét.  Ez az együttműködés hosszabb távlatait mutatja az autóipar és a 3D nyomtatás között. A MIELL amellett, hogy professzionális szolgáltatásokat nyújt autógyárak, autóipari beszállítók, egyéb ipari szektorban működő gyárak részére, partnereit minőségellenőrzési tevékenységgel, speciális javítási, gyártósori támogatással, illetve interim szolgáltatással is ellátja.

A CraftUnique megalakulása óta ez a legnagyobb tőkebevonás, amely rávilágított arra is, hogy a CraftBot 3D nyomtató bevezetése óta a vállalat már kinőtte startup státuszát, s egy nemzetközileg sikeres céggé alakult át.

A 3D nyomtatógyártó cégnek különösen fontos volt, hogy új partnerei szakmai tudásukkal is segítsék a vállalat további fejlődését.

 

Kép forrása: CraftUnique