fbpx

Felavatták a Magyar Posta fóti logisztikai üzemét

Írta: Csomor Zsolt - 2020 november 25.

Az ország eddigi legnagyobb alapterületű csomaglogisztikai depóját adták át Fóton. Az üzem egyúttal a Magyar Posta első saját tulajdonú depója is. A zöldmezős beruházás kilenc hónap alatt valósult meg, mintegy 5 milliárd forintból.

A fóti depó kulcsszereplő, mert a központi nagy elosztó hubnak biztosít átmenetileg helyet – ismertette Schamschula György, a Magyar Posta Zrt. (MP) vezérigazgatója. A posta tavaly nyáron indította el az MPL+ programot, amelynek célja a postai logisztikai hálózat teljes megújítása. A felmérések szerint a mostani járványhelyzetben alig több mint egy hónap alatt 50 ezer új online vásárló jelent meg a piacon: ehhez tavaly még nyolc hónap kellett.

 

logisztikai üzem

 

Az elmúlt években már látható volt a tendencia, miszerint növekszik az elektronikus kereskedelem jelentősége, ami dinamikus csomagszám-emelkedést is eredményezett. Felmérések szerint ma már Magyarországon is több mint 3 millióan vásárolnak az interneten keresztül – mondta Juhász Edit nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és közműszolgáltatásokért felelős államtitkár. A mostani beruházás egy komplex fejlesztés része, aminek célja, hogy a postai szolgáltatások hatékonysága és színvonala a versenypiaci szolgáltatások szintjén maradjon, illetve meghaladja azt.

Az üzem 15 ezer négyzetméter alapterületű, 32 dokkolókapuval és 50 kisteherautós beállással – olvasható az MP közleményében. A fóti üzem fogja ellátni Észak-Pestet, az északi-pesti agglomerációt és Észak-Budát.

Kép forrása: MTI