fbpx

Rendeljen mielőbb a webshopokból, hogy időben érkezzen!

Írta: Csomor Zsolt - 2020 december 03.

Évről évre többen vásárolnak webshopokból karácsonyi ajándékot, ami idén a világjárvány miatt drasztikusan tovább emelkedik. De vajon mikor kell rendelni, hogy biztosan megérkezzen a csomag?

 

Idén nem a klasszikus forgatókönyvvel kell készülni

Az ünnepi termékek szállítmányozása jellemzően ősszel elkezdődik, amely egyszerre zajlik a vízen a teherhajókkal, levegőben az áru- és utasszállító repülőgépekkel, valamint a közúton kamionokkal. A logisztikának is van miért aggódni, ha a szállítandó árumennyiséget és a szállítási kapacitást hasonlítjuk össze a karácsony közeledtével – mondta Mihály Attila, a Trans-Sped Csoport légi-tengeri szállítmányozási osztályvezetője.

 

Mihály Attila
Mihály Attila, a Trans-Sped Csoport légi-tengeri szállítmányozási osztályvezetője (forrás: Trans-Sped)

 

Webshopok és kiszállítás

A kereskedők számára az e-kereskedelemben megjelenő ünnepi csúcsok kezelése már a koronavírus előtt is hatalmas kihívást jelentett. A webáruházakat működtető kereskedők számára jelentős terhet jelent a logisztikai folyamatok felépítése és hatékony működtetése – olvasható a Trans-Sped cikkében.

Összességében elmondható, hogy azok a webáruházak vannak felkészülve a dömpingre, akik már most a készleteiket feltöltve, és professzionális logisztikai hátteret megszervezve várják a karácsonyi csúcsot.

Hazánkban a december közepéhez közeledve és a korlátozások miatt egyre nehezedő és egészségügyileg is kockázatos személyes vásárlások elmaradása miatt az utolsó hetekben egyre hosszabb szállítási időkkel számolhatunk.

 

csomagszállítás webshopokból

 

Minél előbb, annál biztosabb

Távol-Keletről tengeri szállítással már nem érdemes rendelni, de légi szállítás esetén is november végéig kellett volna megtennünk, hogy biztosan megérkezzen az ajándéknak szánt csomag. Európai országokból, a 30 napos szállítási határidőt vállaló webshopokból is már kockázatos rendelni.

Amennyiben biztosra akarunk menni, hazai online rendelésünket pedig legfeljebb december 16-ig érdemes leadni, de csak akkor, ha a megrendelni kívánt termék raktáron van.