fbpx

Átadták a honvédség új logisztikai központját

Írta: Csomor Zsolt - 2020 december 04.

A NIPÜF Csoport legújabb létesítményét, az új logisztikai központját az Inpark Veszprém ipari parkban adták át. A több mint 20 ezer négyzetméteres csarnok és a hozzá tartozó kiszolgáló épületek a Magyar Honvédség új anyagellátó raktárbázisaként működnek a jövőben.

 

Több szempontból is egyedi beruházás

A NIPÜF Csoport 2019 őszén kezdte meg a beruházást. Az ipari park összesen csaknem 74 hektáros területéből mintegy 6 hektárt foglal el a honvédség új logisztikai központja, amely a raktár mellett iroda- és szociális helyiségeket, étkezdét, kondicionálótermet, javítóműhelyt, gépjárműmosót és mobil üzemanyag-töltő állomást is magában foglal.

 

logisztikai központ
6 hektár területen helyezkedik el a Magyar Honvédség új logisztikai központja (Forrás: veol.hu)

 

A létesítmény a NIPÜF Csoport korábbi megbízásaival ellentétben nem az üzleti, hanem az állami szféra, azon belül is az ország védelméért közvetlenül felelős szerv igényeit elégíti ki. Az állami tulajdonú NIPÜF a most átadott logisztikai központtal az ország újabb térségére terjesztette ki tevékenységét, egy több szempontból is egyedi beruházás révén.

 

Igazodik a különféle igényekhez

A nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű fejlesztés hozzájárul a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program és a Modern Városok Program megvalósításához, összhangban a kormány célkitűzéseivel – mondta az átadóünnepségen Dr. Juhász Roland állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár.

Különleges fejlesztés ért végére, mert bár a raktárcsarnok a vállalat műszaki sztenderdjeit követi, az épületek kialakítása a honvédség speciális igényeihez igazodik, figyelembe véve a fenntartható és költséghatékony üzemeltetést – hangsúlyozta Dr. Kiss László, a NIPÜF Zrt. vezérigazgatója. A Honvédelmi Minisztérium megbízásából fejlesztett ingatlanokra a felek hosszú távú bérleti megállapodást kötöttek.