fbpx

Újratölthető csomagolást vezetettek be több üzletben

Írta: Csomor Zsolt - 2020 december 30.

Carrefour Group és a Loop összefogtak, hogy az újrafelhasználható és visszaváltható csomagolások felhasználásával „hulladékmentes” élményt biztosítsanak a fogyasztóknak. Az interneten korábban is elérhető újratölthető csomagolás mostantól több üzletre is kiterjed.

 

Népszerűség esetén jövőre szélesebb körben is bevezetik

A Loop termékek jelenleg két párizsi Carrefour üzletben (Bizot és Beaupassage) kaphatók, azonban év végéig további 10 üzletben is elérhetővé válnak. Amennyiben sikeresnek bizonyul a kezdeményezés, 2021-ben szélesebb körben is bevezetik.

 

újratölthető csomagolás

A használt csomagolást a Loop begyűjti, tisztítja, majd visszajuttatja a gyártóhoz (Forrás: Europe Packaging)

 

Az üveg joghurtos edényektől az alumínium edényben lévő mosogatógép tablettákig a Carrefour vásárlói számos mindennapi terméket találnak (mint a Nivea, Coca-Cola, Danone, Evian, Puget, Nutella, Chocapic, Ricoré és a Maison Verte) újratölthető csomagolásban.

A termék elfogyasztása után annak üres csomagolását az ügyfél visszaviheti az üzletbe. Ott a letétjét visszakaphatja mobilalkalmazáson keresztül egy erre kijelölt gyűjtőhelyen vagy közvetlenül a pénztárnál.

A Loop begyűjti, átválogatja és tisztítja azokat, majd a tiszta csomagolást visszajuttatják a gyártókhoz, hogy újratöltsék – olvasható a Packaging Europe cikkében.